VADO slaat slag in de Achterhoek

Investeerder VADO heeft haar portfolio van technologiebedrijven uitgebreid Dutch Thermal Engineering in Gaanderen en Slagman Groep in Doetinchem. Beide acquisities sluiten uitstekend aan bij twee van de drie investeringsthema’s van VADO: Energie & Energietransitie en Hightech & Semicon.

Dutch Thermal Engineering (DTE) ontwikkelt en produceert klantspecifieke installaties en oplossingen op het gebied van industriële temperatuurcontrole.

Dutch Thermal Engineering (DTE) ontwikkelt en produceert klantspecifieke installaties en oplossingen op het gebied van industriële temperatuurcontrole. Zo levert DTE robuuste (rvs) en onderhoudsarme koel- en verwarmingsapparatuur voor kritische processen in onder meer Food, Semicon en Medical. Met een wereldwijde levering van haar industriële koel-, verwarmings- en tempereermachines aan machinebouwers in diverse industrieën is DTE een vooraanstaande speler op haar gebied.

Slagman Groep richt zich op complexe mechanische bewerkingen (waaronder laserlassen) en het ontwerpen en compleet vervaardigen van complexe frames, modules en machines. Slagman is gespecialiseerd in Quick Response Manufacturing (QRM) en het snel kunnen ontwerpen en produceren van prototypes. Verder beschikt de onderneming over hoogwaardige faciliteiten voor kwaliteitscontrole en -borging. Met haar hooggespecialiseerde activiteiten past Slagman prima bij de groep van hoogwaardige hightech-ondernemingen die hun competenties bundelen op het gebied van complexe mechanische bewerkingen onder Anvil Industries.

Slagman is gespecialiseerd in Quick Response Manufacturing (QRM) en het snel kunnen ontwerpen en produceren van prototypes.

Slagman is gespecialiseerd in Quick Response Manufacturing (QRM) en het snel kunnen ontwerpen en produceren van prototypes.

VADO is een langetermijninvesteerder en richt zich op veelbelovende bedrijven in de maakindustrie. Haar deelnemingen zijn met name actief in de marktsegmenten Hightech & Semicon, Food & Pharma, Automotive & (intra)logistics en Energie & Energietransitie. Volgens Aart Fortanier, CEO van VADO, zijn beide bedrijven belangrijke versterkingen: “Met de overnames van DTE en Slagman breidt VADO haar activiteiten uit met twee hoogwaardige en gezonde technologiebedrijven die actief zijn in voor ons belangrijke investeringsthema’s. Omdat ze werkzaam zijn in dezelfde groeimarkten als een flink aantal van onze andere deelnemingen levert dat mooie kansen op voor verdere samenwerking en uitbreiding van de integrale dienstverlening aan onze opdrachtgevers.”

VADO is van oudsher aandeelhouder in MCB (Metaal Compagnie Brabant) en heeft momenteel meer dan 20 bedrijven in haar portefeuille.

 

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

VADO breidt positie in voedingsmiddelenindustrie uit met overname Orangeworks

12-10 Orangeworks ontwikkelt en produceert hoogwaardige procesinstallaties en productie-equipment voor tal van FMCG-producenten wereldwijd. Het…

Bedrijf en Economie

Anvil Industries breidt uit door overname BKL

03-07 Investeringsmaatschappij Vado Beheer uit Eindhoven heeft BKL uit Nuenen overgenomen. BKL is een gespecialiseerde…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV