VADO breidt positie in voedingsmiddelenindustrie uit met overname Orangeworks

Orangeworks (voorheen Staalwerk Mill) in Oss is overgenomen door investeringsmaatschappij VADO, dat hiermee haar positie in de machinebouw voor de voedingsmiddelenindustrie verder uitbreidt.

Ondertekening van de overeenkomst door (v.l.n.r.) Koen Verstegen, Mirjam van Dijk en Aart Fortanier. Zittend: Jan de Wringer.

Orangeworks ontwikkelt en produceert hoogwaardige procesinstallaties en productie-equipment voor tal van FMCG-producenten wereldwijd. Het in 1970 opgerichte bedrijf is de afgelopen decennia uitgegroeid tot een hoogwaardige leverancier van procestechnologie en industriële automatisering voor marktleiders in de chocolade & zoetwaren industrie.

Sterke internationale positie

In 2020 is Tanis Food Tec overgenomen. Orangeworks en Tanis Food Tec hebben een sterke internationale positie opgebouwd in deze markt als partner voor zoet & suikerwaren, chocolade & cacao en de bakkerij-industrie. In 2022 verwacht Orangeworks een omzet te behalen van ruim 40 miljoen euro. Koen Verstegen, CEO Orangeworks, en Mirjam van Dijk, CCO Orangeworks en Managing Director van Tanis Food Tec, worden beiden mede-aandeelhouder en vormen samen de nieuwe directie.

Belangrijke uitbreiding

VADO, één van de investeringsmaatschappijen van de familie Van Doorne, opgericht na de verkoop van de DAF-bedrijven, richt zich op veelbelovende bedrijven in de maakindustrie. De langetermijninvesteerder heeft deelnemingen die actief zijn in onder andere hightech & semicon, food & pharma, automotive & (intra)logistics en op het gebied van energie & energietransitie. Gezamenlijk beschikken deze bedrijven over een breed scala aan competenties om opdrachtgevers op een hoog niveau integraal te kunnen ondersteunen. Orangeworks is een belangrijke uitbreiding in het segment van de voedingsmiddelenindustrie waarin VADO met onder andere Verhoeven Family of Companies, ook gevestigd in Oss, al actief is.

Orangeworks ontwikkelt en produceert hoogwaardige procesinstallaties en productie-equipment voor tal van FMCG-producenten wereldwijd.

Orangeworks ontwikkelt en produceert hoogwaardige procesinstallaties en productie-equipment voor tal van FMCG-producenten wereldwijd.

Groei versnellen

Aart Fortanier, CEO van VADO, is gelukkig met de komst van Orangeworks. “We zijn via wederzijdse netwerken met elkaar in contact gekomen en al snel bleek dat er een klik was. Het is een heel mooi bedrijf dat gerenommeerde internationale merken tot haar klantenkring mag rekenen. Het ervaren management en de betrokken medewerkers zijn al volop actief om de internationale groeikansen te grijpen en met de ondersteuning van VADO kan dit proces verder worden versneld.”

Onder de leiding van Jan de Wringer, DGA van Orangeworks sinds 2005, is Orangeworks geprofessionaliseerd en een internationale speler geworden. Hij is blij met de nieuwe eigenaar: “Zij kunnen de trend van groei verder doorzetten en tegelijk de kernwaarden van het bedrijf behouden. VADO’s stijl past bij die van Orangeworks.”

Totaaloplossingen

Koen Verstegen, CEO van Orangeworks, is ook enthousiast over deze nieuwe fase voor Orangeworks. “We hebben ons de afgelopen jaren sterk ontwikkeld op het gebied van geïntegreerde proceslijnen voor het bewerken en bereiden van zoet & suikerwaren en vloeistoffen in de voedingsmiddelen-industrie. Op basis van onze proceskennis, engineering- en productiekwaliteiten kunnen wij totaaloplossingen bieden vanaf het allereerste ontwerp tot de bouw, installatie en onderhoud van installaties. Onder de vleugels van VADO kunnen we ons portfolio van activiteiten verder ontwikkelen en internationaal verder groeien.”

Mirjam van Dijk, CCO van Orangeworks en belangrijk aanjager van de groei van Orangeworks en Tanis Food Tec, ziet grote kansen met VADO als nieuwe eigenaar. “Orangeworks heeft veel potentie in de markt. De combinatie met de groep zal ons nog sterker maken.”

 

 

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

VADO slaat slag in de Achterhoek

01-05 Dutch Thermal Engineering (DTE) ontwikkelt en produceert klantspecifieke installaties en oplossingen op het gebied…

Bedrijf en Economie

Anvil Industries breidt uit door overname BKL

03-07 Investeringsmaatschappij Vado Beheer uit Eindhoven heeft BKL uit Nuenen overgenomen. BKL is een gespecialiseerde…

Bedrijf en Economie

Orangeworks kiest voor één locatie in Oss

07-01 Orangeworks, producent van procesinstallaties voor onder meer de voedingsmiddelenindustrie, gaat de twee vestigingen in…

Geen categorie

Burgmetaal/Burgequipment creatiefste bedrijf van Zeeland

23-01 Burgmetaal/Burgequipment uit Oostburg heeft de KvK-Prijs voor Creatief Ondernemerschap in Zeeland gewonnen. De prijs…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV