Vakbeurs voor las-, snij- en coatingtechniek eenmalig in Düsseldorf

Eens in de 4 jaar komt de internationale vakwereld van het verbinden, scheiden en coaten bijeen op de vakbeurs Schweissen & Schneiden. Normaal gesproken in Essen, maar omdat het beurscomplex daar wordt verbouwd, slaan de ruim 1000 exposanten van 25 tot en met 29 september eenmalig hun tenten op in Düsseldorf.  Er worden rond de 55.000 bezoekers verwacht.

Zoals zo veel grote technische vakbeurzen in Duitsland  kent ook Schweissen & Schneiden een zeer internationaal karakter. De exposanten zijn afkomstig uit 40 landen. De meeste komen uiteraard uit Duitsland (368), gevolgd door China (215), Italië (89) en de Verenigde Staten (32). Alle grote marktpartijen zijn weer van de partij. Op de deelnemerslijst staan onder meer de namen van Air Liquide, Esab, Fanuc, Fronius, Kuka, Lincoln Electric, Messer, MicroStep, Trumpf, voestalpine en Yaskawa.

Thematische indeling
De beurs richt zich vooral op beslissers uit automobiel- en vrachtwagenbouw, scheepsbouw, machine- en installatiebouw, buisbewerking en pijpleidingbusiness, mijnbouw, chemische industrie en producenten van metaalproducten. De hallen zijn voor al deze bezoekers overzichtelijk ingedeeld volgens thema’s zodat ze gemakkelijk hun weg kunnen vinden. De zwaartepunten zijn lassen, lassen voor- en nabehandeling (veiligheid, werkplaats, gassen, toebehoren en toevoegmaterialen), snijden, robotica, automatisering, productie-installaties (met gassen en hulpmaterialen) informatietechnologie (met gassen, hulpmaterialen, lijmen, sealen, applicaties, kwaliteit en controle) en dienstverleningen (met organisatie, bijscholing, opleidingen en thermisch spuiten).

Aanverwante technieken
De exposanten tonen de nieuwste apparaten, installaties en materialen. Niet alleen voor lassen en snijden, maar ook voor aanverwante technieken als solderen, warmtebehandeling en thermisch spuiten. Centraal hierbij staan efficiënte, kostenbesparende en duurzame methoden voor handmatig, gemechaniseerd en geautomatiseerd lassen. Het aanbod omvat onder andere speciale lasmethoden die de productiviteit in de automobielproductie vergroten, nieuwe remote lasersnijtechnieken voor productie-integratie en systemen voor het inwendig coaten van motordelen.

Hightech oplossingen
Daarnaast worden moderne hightech oplossingen voor de globaliserende economie getoond. Er is een groeiende vraag naar flexibele productiemethoden die op iedere plek in de wereld kunnen worden benut. Schweissen & Schneiden laat hiervoor de nieuwste trends op het gebied van automatisering en intelligente producten zien. Het aanbod gaat van met elkaar verbonden robotlasinstallaties en CNC-gestuurde snijmachines via laserrobots voor 3D metaalsnijden tot extern bestuurbare geautomatiseerde lascellen.

Congres
Parallel aan de beurs vindt een groot internationaal congres plaats, waar onderzoeksresultaten marktontwikkelingen en nieuwe oplossingen voor producenten en gebruikers van las-, snij- en coatingtechniek worden gepresenteerd.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

AI blaast industriële productie nieuw leven in

17-01 Kunstmatige intelligentie is onmisbaar geworden bij het bewaken en besturen van machines. Neurale netwerken…

Verbinden

Overtuigende Schweissen & Schneiden

19-09 Vijf dagen stond in Messe Essen alles in het teken van innovaties, investeringen, netwerken…

Verbinden

Foutloos en efficiënt lassen kinderspel met Fronius WeldCube Navigator

06-09 WeldCube Navigator brengt twee belangrijke functionaliteiten in één softwarepakket samen: de sequencer begeleidt de…

Verbinden

Cloos presenteert las-, handling- en slijplijn in één

30-08 Door innovatieve lastechnologie te combineren met upstream en downstream productieprocessen, kunnen gebruikers gaten in…

Verbinden

Valk Welding zet mega lasrobotsysteem te koop op S&S

28-08 Als beurs highlight biedt de lasrobotintegrator uit Alblasserdam deze installatie vanaf heden te koop…

Plaatbewerking

Meer dan 800 exposanten op Schweissen & Schneiden

25-08 Onder hen bevinden zich marktleiders als Lincoln, ESAB, MicroStep, Abicor Binzel, EWM, Fronius, Messer…

Bedrijf en Economie

METAVAK in de startblokken

04-07 Het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL) is ook tijdens deze editie weer de officiële…

Bedrijf en Economie

Hannover Messe verplaatst naar eind mei, begin juni

19-01 Dat is een uitstel van slechts vijf weken, want de Hannover Messe zou worden…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV