Vakbeurs voor las-, snij- en coatingtechniek eenmalig in Düsseldorf

Eens in de 4 jaar komt de internationale vakwereld van het verbinden, scheiden en coaten bijeen op de vakbeurs Schweissen & Schneiden. Normaal gesproken in Essen, maar omdat het beurscomplex daar wordt verbouwd, slaan de ruim 1000 exposanten van 25 tot en met 29 september eenmalig hun tenten op in Düsseldorf.  Er worden rond de 55.000 bezoekers verwacht.

Zoals zo veel grote technische vakbeurzen in Duitsland  kent ook Schweissen & Schneiden een zeer internationaal karakter. De exposanten zijn afkomstig uit 40 landen. De meeste komen uiteraard uit Duitsland (368), gevolgd door China (215), Italië (89) en de Verenigde Staten (32). Alle grote marktpartijen zijn weer van de partij. Op de deelnemerslijst staan onder meer de namen van Air Liquide, Esab, Fanuc, Fronius, Kuka, Lincoln Electric, Messer, MicroStep, Trumpf, voestalpine en Yaskawa.

Thematische indeling
De beurs richt zich vooral op beslissers uit automobiel- en vrachtwagenbouw, scheepsbouw, machine- en installatiebouw, buisbewerking en pijpleidingbusiness, mijnbouw, chemische industrie en producenten van metaalproducten. De hallen zijn voor al deze bezoekers overzichtelijk ingedeeld volgens thema’s zodat ze gemakkelijk hun weg kunnen vinden. De zwaartepunten zijn lassen, lassen voor- en nabehandeling (veiligheid, werkplaats, gassen, toebehoren en toevoegmaterialen), snijden, robotica, automatisering, productie-installaties (met gassen en hulpmaterialen) informatietechnologie (met gassen, hulpmaterialen, lijmen, sealen, applicaties, kwaliteit en controle) en dienstverleningen (met organisatie, bijscholing, opleidingen en thermisch spuiten).

Aanverwante technieken
De exposanten tonen de nieuwste apparaten, installaties en materialen. Niet alleen voor lassen en snijden, maar ook voor aanverwante technieken als solderen, warmtebehandeling en thermisch spuiten. Centraal hierbij staan efficiënte, kostenbesparende en duurzame methoden voor handmatig, gemechaniseerd en geautomatiseerd lassen. Het aanbod omvat onder andere speciale lasmethoden die de productiviteit in de automobielproductie vergroten, nieuwe remote lasersnijtechnieken voor productie-integratie en systemen voor het inwendig coaten van motordelen.

Hightech oplossingen
Daarnaast worden moderne hightech oplossingen voor de globaliserende economie getoond. Er is een groeiende vraag naar flexibele productiemethoden die op iedere plek in de wereld kunnen worden benut. Schweissen & Schneiden laat hiervoor de nieuwste trends op het gebied van automatisering en intelligente producten zien. Het aanbod gaat van met elkaar verbonden robotlasinstallaties en CNC-gestuurde snijmachines via laserrobots voor 3D metaalsnijden tot extern bestuurbare geautomatiseerde lascellen.

Congres
Parallel aan de beurs vindt een groot internationaal congres plaats, waar onderzoeksresultaten marktontwikkelingen en nieuwe oplossingen voor producenten en gebruikers van las-, snij- en coatingtechniek worden gepresenteerd.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

METAVAK in de startblokken

04-07 Het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL) is ook tijdens deze editie weer de officiële…

Bedrijf en Economie

Hannover Messe verplaatst naar eind mei, begin juni

19-01 Dat is een uitstel van slechts vijf weken, want de Hannover Messe zou worden…

Bedrijf en Economie

Online naar TIMTOS x TMTS

18-01 Er worden meer dan 900 exposanten verwacht, die hal 1 en 2 van het…

Verspanen

METAV: hybride beurs met digitale aanloop

29-11 “We kijken er erg naar uit om onze exposanten en bezoekers weer te zien”,…

Verspanen

Honger naar precisie neemt alleen maar toe

15-11 321 exposanten presenteerden hun innovaties aan de bezoekers in de Brabanthallen in Den Bosch.…

Bedrijf en Economie

Bezoekers Metaaldagen vooral op zoek naar automatisering

20-09 Wat dat betreft kwamen ze ruimschoots aan hun trekken. Alle bijna negentig exposanten hadden…

Oppervlaktetechniek

Innovaties op Materials+Eurofinish+Surface

06-09 Slijtagebescherming Baliq is de volgende generatie coatingfamilie van Oerlikon Balzers. Gebaseerd op de S3p-technologie…

Bedrijf en Economie

Stem op de genomineerden voor de Jong Metaal Award en Vakvrouw Metaal Award

02-09 Beide prijzen zijn een initiatief van de Nederlandse Metaaldagen. Het startschot van deze vakbeurs…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X