Valblok voor de zwaarste omgevingen

0

Wiltec introduceert een nieuw valblok: de Miller DuraSeal valstop (SRL). Dit valblok voldoet aan de hoogste stof- en waterdichtheidklasse IP69K, is bestand tegen meerdere valpartijen én hoeft niet te worden opengemaakt voor inspectie. Dit maakt de DuraSeal geschikt voor werken onder de zwaarste omstandigheden.

Voor de stof- en waterdichtheid certificering IP69K is het valblok getest met sproeinevels onder hoge druk en een hoge temperatuur. De buitenzijde van het valblok sluit het remsysteem, de veer en de lagers helemaal af en biedt volledige bescherming om blootstelling van deze componenten aan vuil, water of chemische stoffen te voorkomen. Het valblok is dan ook ontwikkeld voor gebruik in de zwaarste omgevingen, zoals in de olie- en gasomgevingen, (offshore) windenergie-, mijnbouw en petrochemie.

Niet alleen de stof- en vloeistofdichte behuizing garandeert een lange levensduur. De extra sterke rem is bestand tegen meerdere valpartijen, waardoor de DuraSeal van Wiltec niet direct hoeft te worden gekeurd na een val. Het valblok blijft daarom bruikbaar en de beheerkosten nemen af. Het valblok hoeft jaarlijks alleen visueel te worden geïnspecteerd door een bevoegd persoon en dus niet te worden opengemaakt. Dient de reddingslijn te worden gerepareerd, dan is dat snel en eenvoudig op locatie uit te voeren.