Valk Welding zet mega lasrobotsysteem te koop op S&S

Valk Welding presenteert op Schweissen & Schneiden een groot 12-assig lasrobotsysteem voor het gerobotiseerd lassen van zware en lange producten tot 20 ton en een werkstuklengte tot 25 m.

Het 12-assige lasrobotsysteem voor zware en lange producten tot 20 ton en een lengte tot 25 m is voorzien van de laatste ontwikkelingen op het gebied van lasnaadvolgen, automatische draadwissel, geïntegreerde toortsafzuiging, offline programmering en CE beveiliging.

Als beurs highlight biedt de lasrobotintegrator uit Alblasserdam deze installatie vanaf heden te koop aan met de mogelijkheid deze kort na de beurs direct bij de koper te installeren. Valk Welding biedt daarmee een oplossing voor bedrijven die op korte termijn behoefte hebben aan een automatiseringsoplossing voor het lassen van hele grote werkstukken in zeer kleine series tot enkelstuks toe.

High-mix, low volume

“Uiteraard is de grote lasrobotinstallatie ook bedoeld om te laten zien wat we kunnen op het gebied van lasrobotisering voor bedrijven met een high-mix, low volume productie. De cel is namelijk voorzien van de laatste ontwikkelingen op het gebied van lasnaadvolgen met Arc-Eye Adaptive die bij naadafwijkingen de lasparameters real time aanpast, automatische draadwissel, geïntegreerde toortsafzuiging, volledige offline programmering en CE beveiliging”, licht CCO Peter Pittomvils toe. “Voor alle hick-ups in het proces hebben we innovatieve oplossingen ontwikkeld, zodat we een continu proces kunnen realiseren. Bedrijven die volumineuze delen in kleine aantallen en grote variatie maken voor onder meer offshore, zwaar transport, zware machinebouw, hebben de lasproductie van grote aantallen veelal al geautomatiseerd, maar willen dat ook voor kleine aantallen kunnen. En daarin onderscheiden we ons van de traditionele lasrobotintegratoren.”

Lasrobotcel met 2 werkstations

Dat Valk Welding zowel kleine als grote bedrijven bedient, demonstreert de robotintegrator aan de hand van een compacte Frame-E lasrobotcel. “Met twee naast elkaar opgestelde werkstations van 3100 mm op een torsiervij frame is dit concept één van de meest toegepaste systemen, met een lage down-time voor werkstukwisseling”, zegt Pittomvils.

Offsite Teaching en ARP

Op de vorige editie van Schweissen & Schneiden konden bezoekers al kennismaken met Offsite Teaching, waarbij de lasser met een VR bril werkstukken handmatig programmeert. Dit keer demonstreert Valk Welding de nieuwste versie Offsite Teaching powered by VRPS. En natuurlijk kan het nieuwe ARP (Automatic Robot Programming) niet ontbreken waarbij na het aanklikken van de lasnaden de robot inclusief zoeken automatisch geprogrammeerd wordt.

Lasconsumables

Omdat lasconsumables voor een belangrijk deel de continuïteit van het gerobotiseerd lasproces bepalen, zal Valk Welding de laatste ontwikkelingen tonen op het gebied van lasdraad, draadtransport, robottoortsen, slangenpakketen en maatwerkoplossingen die het hiervan kan leveren.

Valk Welding
Hal 3, stand 3B67

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verbinden

Overtuigende Schweissen & Schneiden

19-09 Vijf dagen stond in Messe Essen alles in het teken van innovaties, investeringen, netwerken…

Verbinden

Foutloos en efficiënt lassen kinderspel met Fronius WeldCube Navigator

06-09 WeldCube Navigator brengt twee belangrijke functionaliteiten in één softwarepakket samen: de sequencer begeleidt de…

Verbinden

Cloos presenteert las-, handling- en slijplijn in één

30-08 Door innovatieve lastechnologie te combineren met upstream en downstream productieprocessen, kunnen gebruikers gaten in…

Plaatbewerking

Meer dan 800 exposanten op Schweissen & Schneiden

25-08 Onder hen bevinden zich marktleiders als Lincoln, ESAB, MicroStep, Abicor Binzel, EWM, Fronius, Messer…

Verbinden

Lasrobots lassen kunststof

07-06 “De technologie van lasrobotisering hebben we geschikt gemaakt voor het lassen van kunststof plaat”,…

Verbinden

Valk Welding en Oqton versnellen productie met robotlassen

30-01 De Valk Welding ARP powered by Oqton maakt tien keer sneller programmeren mogelijk dan…

Automatisering

FRAME-IT in actie bij Maref

16-11 Valk Welding heeft deze robotinstallatie ontworpen om de klanten voor een aantrekkelijke prijs kennis…

Verbinden

Valk Welding Groep over naar derde generatie

05-09 Het eigendom, waarvan de overdracht al in 2018 voor 49% heeft plaatsgevonden, is nu…

Metaalnieuws inBeeld

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema