Veel automatisering op huisshow Hedelius

De Duitse machinefabrikant Hedelius houdt van 21 tot en met 23 juni de traditionele huisshow in Meppen (vlak over de grens bij Emmen). Uit het gehele portfolio zullen in totaal vijftien 3- en 5-assige bewerkingscentra, waarvan een deel met automatisering, te zien zijn.

15 CNC-bewerkingscentra, waarvan een deel verbonden met automatisering, zijn van 21 tot en met 23 juni live onder spaan te zien op de Hedelius huisshow.

Het nieuwe model van de Tiltenta-serie viert zijn première: de Tiltenta 10. Dit krachtige bewerkingscentrum met zwenkkop is uitgerust met een SK 50 Big Plus hoofdspindel. Met een X-as van 3.600 mm, een Y-as van 1.000 mm en een Z-as van 1000 mm is hij voorbestemd om een breed scala aan bewerkingstaken in de machine- en gereedschapsbouw productief op te lossen. Standaard is de machine uitgerust met een 40-voudig gereedschapsmagazijn, dat optioneel kan worden opgewaardeerd tot 192 plaatsen met een stand-bymagazijn.

Automatiseringsoplossingen

Het minimaliseren van insteltijden ondanks frequente productwijzigingen – dit is opnieuw de focus van de Hedelius huisshow. Met het standby-magazijn voor de automatisering van de gereedschapsvoorziening en met multipalletopslag en robotcellen heeft Hedelius verschillende opties voor flexibele productie-automatisering in haar portfolio. Op deze manier kunnen zelfs kleine seriegroottes productief worden geproduceerd en bestaande machines efficiënt worden gebruikt.

Naast automatiseringstechniek van BMO, Erowa en Indumatik vertrouwt Hedelius ook op eigen oplossingen: machine + automatisering + service uit één hand. De Marathon P422 en P406 voor de opslag van meerdere pallets zijn optimaal afgestemd op het Acura 65 5-assige bewerkingscentrum en zorgen voor lange onbemande looptijden.

Acura 65 + Marathon P406

Een hoogtepunt op de show is de Acura 65 met 90-voudig gereedschapsmagazijn, vloeistofgekoelde koppelmotor in de C-as en de 6-voudige palletwisselaar Marathon P406. Last but not least zullen machinebedieners ook onder de indruk zijn van het geïntegreerde bedieningsconcept met de Heidenhain TNC 640 – op de machine, op de gereedschapsterminal van het standby-magazijn en op de automatisering. Voor eenvoudige bediening heeft de Marathon ook knoppen voor het draaien van de palletdrager en het herkennen van ruwe onderdelen.

Robotrex 96

Net op tijd voor de huisshow zal Lang Technik zijn Robotrex 96 automatiseringsoplossing in Meppen afleveren. Deze automatiseringscel bestaat uit een Fanuc 6-assige robot met een laadvermogen van 50 kg en twee automatiseringswagens uitgerust met in totaal 46 bankschroeven. Het Robotrex-systeem zal aangesloten zijn op het Acura 50 5-assige bewerkingscentrum. De automatisering laadt de bankschroeven vanaf de rechterkant van de machine.

Het werkgebied blijft van de voorzijde volledig toegankelijk voor instel- en besturingswerkzaamheden. De interface is zo ontworpen dat verschillende werkstukken op één trolley kunnen worden geklemd. Op de bedieningseenheid voor de automatisering wordt het aantal te vervaardigen werkstukken gekoppeld aan het NC-programma met grafische ondersteuning, waarbij de NC-programma’s op de CNC-besturing worden opgeslagen.`“We zijn verheugd om twintig partnerbedrijven op het gebied van CAM-software, gereedschappen, kleminrichtingen, besturingstechniek en automatiseringstechniek weer in Meppen te mogen verwelkomen”, aldus Hedelius directeur Dennis Hempelmann. “Ik ben er zeker van dat we opnieuw een levendige uitwisseling zullen ervaren binnen de industrie.”

Huisshow Promas

De eigen huisshow in Meppen betekent dat Hedelius dit jaar niet zal deelnemen aan de vakbeurs Metav. Promas, dat Hedelius vertegenwoordigt in Nederland, kiest voor een zelfde benadering: de leverancier van machines voor metaalbewerking zal niet deelnemen aan de TechniShow, maar in plaats daarvan een huisshow houden op 12 en 13 oktober in de eigen vestiging in Maasbree.

Aanmelden voor de huishow van Hedelius kan op de website van Hedelius of via een mail naar Promas.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Mazak steekt alle energie in Open House in Leuven

20-06 Mazak richt zich volledig op het eigen Open House in Leuven, waar de specialist…

Verspanen

Index presenteert nieuw G220 draai-freescentrum op Open Huis

04-05 Het open huis was voor Index een perfect moment om officieel het nieuwe Index…

Verspanen

Heller Open House richt zich op nieuwe generatie vier- en vijfassers

04-05 Bezoekers konden deze week hun hart ophalen bij het Open House van Heller. Met…

Verspanen

Open huis Humacs Krabbendam met demo’s en kennissessies

04-05 Humacs Krabbendam levert een breed pakket aan services en vertegenwoordigt diverse machinemerken, waaronder SMEC…

Verspanen

Hartford freesmachines vormen basis voor succes Herikon in technische kunststoffen

25-04 Herikon is een internationale producent van polyurethaan vormdelen voor diverse industriële markten. De polyurethanen…

Verspanen

Open Huis DMG Mori stelt automatisering centraal

13-04 Om de bezoekers beter te verdelen en meer tijd te hebben voor persoonlijke gesprekken,…

Verspanen

Heller organiseert Open House én verwerft belang in IGH Infotec

11-04 Heller pakt dit jaar stevig uit op het Open House. Met live presentaties van…

Verspanen

Open House Chiron in teken van geautomatiseerde en duurzame productie

08-04 Een echte, persoonlijke handdruk om je te verwelkomen, persoonlijke gesprekken en individueel advies: op…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X