Veiligere handling van langgoed

0

Jungheinrich opent nieuwe mogelijkheden voor de opslag van lange lasten. De Duitse fabrikant introduceert een nieuwe meerwegreachtruck, die reikt tot grote hoogte. De ETV Q20/Q25 heeft een capaciteit van 2,0 of 2,5 ton en kan lasten tot 10,7 meter heffen.

Zware, lange goederen zijn een uitdaging tijdens het verplaatsen en opslaan. Vooral wanneer de ruimtes klein zijn en de rijweg smal. Met vijf verschillende stuurmodi laat de nieuwe meerwegreachtruck zich, ook door ongeoefende chauffeurs, eenvoudig in de gewenste richting rijden. Drie sturende wielen zorgen voor een directe aanpassing van de stuurrichting en een minimale draaicirkel. Lasten met een lengte tot 12 meter kunnen zijdelings worden vervoerd, op grote hoogte worden opgeslagen en in of uit de vrachtwagen worden geladen.

Net als zijn ‘broers’ beschikt de ETV Q20/Q25 over 360°-besturing, waarmee de rijrichting supersnel kan worden gewisseld. “Door de mogelijkheid om alle drie wielen te besturen en ook – afhankelijk van het gewicht van de last – af te remmen, zet deze truck de nieuwe norm op het gebied van veiligheid en precisie”, aldus Fabien Tozzi, productmanager reachtrucks bij Jungheinrich. “De ETV Q20/Q25 is elke conventionele vierwegheftruck de baas. De intuïtieve bediening met de ergonomische bedieningspanelen en het duidelijke display en ongehinderde zicht zorgen voor optimaal bedieningsgemak.” Voor lasten met verschillende lengtes kan de meerwegreachtruck met een geïntegreerde vorkenversteller worden geleverd.