Ventil winnaar Metaalunie Smart Solution Award

0

‘Een bedrijf dat continu met innovatie bezig is. Innovatie geschiedt niet bij toeval, maar door planning met universiteiten en de omgeving. Innovatie zit in het DNA van het bedrijf.’ Met deze woorden omschreef juryvoorzitter Arnold Stokking Ventil uit Rijswijk, de winnaar van de Metaalunie Smart Solution Award 2013.

“Dit mkb-metaalbedrijf heeft zich op excellente wijze onderscheiden door ’zeer indrukwekkende financiële resultaten, mooie groei in omzet, mensen en winst!”, motiveerde Stokking de keuze van de jury voor het bedrijf.
Ventil ontving de Metaalunie Award uit handen van Stokking. Alexander de Bas, vice-voorzitter Koninklijke Metaalunie, overhandigde het winnende bedrijf een cheque ter waarde van € 5.000, -. De jury noemde de drie genomineerde bedrijven Hauzer Techno Coating , Phoenix 3D Metaal en Ventil. ’geweldig bijzonder’. De drie bedrijven kregen de nominatie voor de Award uitgereikt. De Bas vond de tien districtswinnaars ‘allemaal parels van de maakindustrie’.

Ventil is producent van hogedruk testapparatuur voor industriële veiligheidstoestellen, regelafsluiters en open-dicht afsluiters met vestigingen in Nederland, USA en Verenigde Arabische Emiraten. Verder produceert het slijp- en lepmachines voor bewerking van afsluiters en veiligheidstoestellen. Het bedrijf won de Metaalunie Smart Solution Award omdat het zich volgens de jury onderscheidt door ‘nuchterheid, trots en energie in het hele bedrijf.’ “Het hele team verdient het. Het bedrijf is in staat geweest om tijdens de recessie een succesvolle omwenteling te bewerkstelligen,” aldus de juryvoorzitter. Arthur Baars die de Award namens Ventil in ontvangst nam, zei ‘super trots’ te zijn.