Verheij Metaal maakt piramide van licht compleet

Boven de Achterhoek is in deze Kerstperiode iedere avond een piramide van licht te zien. Dankzij Verheij Metaal in Ulft heeft deze piramide nu vier poten.

De piramide, het lichtproject Oosterlicht, begon als een project van de dorpen Etten, Terborg en Silvolde. Zondag 18 december waren er voor het eerst drie lichtstralen te zien die straalden vanuit de drie dorpen. Ze ontmoeten elkaar in de lucht en vormen zo een driehoek die de dorpen verbindt. De bedenkers willen zo een statement maken in een tijd van conflict. “Licht kan mensen verbinden. In de huidige tijd van conflicten vinden we dat een belangrijke boodschap”, zo vertelden ze in het regionale dagblad De Gelderlander. Ze zeiden er bij dat er eigenlijk nog een vierde straal bij moest komen: vanuit Ulft.
Harry en Maria Verheij van Verheij Metaal, toeleverancier in plaatwerk, pakten de handschoen op omdat zij de boodschap van het lichtproject van harte ondersteunen. In allerijl is er een lamp opgehaald in Zuid-Limburg. Die is met een hoogwerker op het dak van Verheij Metaal gezet.

De vier stralen zullen tot en met 28 december steeds vanaf 18.00 uur zichtbaar zijn boven de regio.

Bedrijvengids

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen