Vernieuwing op het Tech College

0

Het Tech College in Nieuwegein beschikt over vernieuwde praktijklokalen en over een gloednieuwe CNC freesmachine Bridgeport GX 600, die vlak voor de kerstvakantie is geïnstalleerd. De feestelijke opening is op donderdag 21 januari.

Het Tech College is zeer verheugd over de nieuwe faciliteiten waar zij haar studenten praktijkgericht onderwijs kan bieden in co-creatie met bedrijven. Studenten Werktuigbouwkunde (verspanen) en Mechatronica kunnen sinds  januari tijdens hun lessen met de nieuwe freesmachine aan de slag. De machine is volgens het Tech College een geweldige impuls voor de verschillende opleidingen. Doordat er verschillende assen kunnen bewegen zijn de mogelijkheden voor het maken van metalen producten met deze machine bijna eindeloos.

Techniekmarkt
De feestelijke opening vindt plaats direct na de Techniekmarkt. Het Tech College organiseert jaarlijks tweemaal een Techniekmarkt voor haar studenten. Studenten van de bol-opleidingen Middenkader Engineering (niveau 4) presenteren tijdens de markt hun projecten of de werkzaamheden van het stagebedrijf. Ze tonen verschillende machines, installaties of producten die zij zelf hebben ontworpen en gebouwd en vertellen over hun oplossingen. De Techniekmarkt is bedoeld voor ouders, toekomstige studenten en vertegenwoordigers van de stagebedrijven van de studenten. De markt is vooral leuk voor nieuwe studenten om zo de ervaringen van huidige studenten te horen en te ontdekken wat je met de verschillende vakgebieden kunt doen in het bedrijfsleven. De studenten tonen onder andere een robotgrasmaaier en een elektrisch gestuurde slagboom.