Verspanen 2019 behandelt de digitale (r)evolutie

Hoe ziet de toekomst van de verspanende industrie eruit door de opkomst van nieuwe technologieën als Virtual/Augmented reality, Artificial Intelligence, Model Based Definition (PMI), Digital Twin, Big Data en IoT? Hier draait het om tijdens Verspanen 2019. Mikrocentrum organiseert dit evenement samen met een aantal partners op dinsdag 5 februari op Vliegveld Twenthe in Enschede.

 

Dit eendaagse evenement is een combinatie van een expositie met ongeveer twintig exposanten en een uitgebreid kennisprogramma met discussies, demo’s en lezingen. Ook zijn er ronde-tafelgesprekken, waar in kleine kring diepgaand specifieke onderwerpen worden behandeld.

Op de expositie presenteren zich enkele leveranciers van koel- en smeermiddelen, CADCAM-systemen, robotisering, gereedschappen en machines. Het kennisprogramma begint om 10.00 uur met het openingsdebat, waar een panel van deskundigen de uitdagingen voor de verspanende industrie in het oosten van het land behandelt en bespreekt wat de industrie in andere delen van het land daar van kan leren. Plenair zijn in de loop van de dag ook de lezing over de realisatie van Model Based Definition bij ASML en haar toeleveranciers (de 2D tekening verdwijnt), de presentatie over Grade 2 reinigen, de presentatie van de onderzoeksresultaten van het Projectteam Verspanen 4.0 (strategisch frezen) en het slotdebat. Tussendoor kunnen de bezoekers hun eigen programma samenstellen met diverse parallelle sessies. Daarbij hebben ze de keus uit onderwerpen als het opspannen met lijm (minder trillingen) bij dunwandig bewerken, de toekomst van CADCAM communicatie met de nieuwe standaard STEP AP242, virtual manufacturing en het uitbesteden/toeleveren via platforms (Spotify in de verspaning).

Interessant is ook de demonstratie over service en onderhoud met behulp van augmented reality. Deze wordt verzorgd door Martin Plutz van Oculavis, die tijdens zijn demonstratie live contact zal leggen met een machine operator in Aken om het potentieel van augmented reality voor de maakindustrie aan te tonen. Siemens verzorgt een demonstratie over de Digital Twin. In slotdebat wordt de vraag behandeld wat de rol van de mens in de digitale industrie zal zijn. Bezoek is gratis, aanmelden kan via Mikrocentrum.

Vlekkeloos verspanen
Een vlekkeloze productie is waar het om draait. Niet alleen gereedschap en de machine moeten goed op elkaar afgestemd zijn, maar ook het koelsmeermiddel is van groot belang.
Om het koelsmeermiddel in perfecte staat te onderhouden en vlekvorming, schuim en andere problemen te voorkomen is onderhoud vereist. Echter, is meten aan de hand van een refractometer voldoende of moet er gekeken worden naar de bestandsdelen? Hoe kan u als verspaner samen met uw vloeistofleverancier zorgen voor een vlekkeloos product en wat hebt u daarvoor nodig? 2-S, leverancier van gespecialiseerde bewerkingsvloeistoffen, presenteert tijdens het seminar Verspanen 2019 de rol van een goed vloeistofbeheer. “Samen met partners zullen we tijdens verspanen 4.0 op het gebied van ontzorgen en cloud oplossingen een aantal mogelijkheden laten zien en bespreken”, zegt Henry van Haeff van 2-S. Ook kan 2-S in haar eigen laboratorium het DNA meten van de vloeistof volgens ISO 9001, wat is nodig is nu en de toekomst. Onderwerpen die 2-S verder graag bespreekt zijn: hoe kan uw personeel de kwaliteit uw koelsmeermiddel waarborgen?; Is het meten aan de hand van een refractometer voldoende?; Wat kan een uitgebreide meting bijdragen aan de kwaliteit van uw werkstukken?; Hoe kunt u vlekvorming op aluminium en koper voorkomen?; Waardoor ontstaan huidklachten en wat kunt u hier aan doen?

2-S

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Materialen

Innovaties, oplossingen en uitdagingen rondom duurzaamheid staan centraal op Kunststoffenbeurs

07-09 Dagelijks rollen er miljoenen kunststof producten van de productiebanden. De keuze voor kunststof in…

Verspanen

KMWE kiest voor tussenreiniging met Feroclean

31-08 KMWE werkt voor vrijwel alle high-tech markten, waaronder de semicon-, medical- en luchtvaartindustrie. Omdat…

TechnishowNieuws

ASML-CEO Peter Wennink en FME-voorzitter Theo Henrar openen TechniShow

05-07 Peter Wennink is als hoogste baas bij het belangrijkste Nederlandse hightechbedrijf al ruim twee…

Automatisering

Meet & Match tussen robot en MKB

15-06 Een geïntegreerd industrieel systeem waarbij vision technologie, robotica en motion control slim met elkaar…

Automatisering

Digitaliseringsvraagstukken voor maakindustrie staan centraal op Business Software Event

02-05 Digitaliseren als antwoord klinkt simpel, maar is in de praktijk voor veel bedrijven complex.…

Toeleveren

2-S benadrukt noodzaak van schoon produceren op Clean

27-04 Aangejaagd door hightech OEM’s zoals ASML, Zeiss, Cern en Thermo Fisher, komt er steeds…

Verspanen

Mikrocentrum wordt clubhuis voor DSPE

14-04 Beide organisaties delen een lange geschiedenis. Die begon al in 1968 tijdens de oprichting…

Automatisering

MetaalNieuws thema/special Robots & Cobots

14-03 Wilt u uw noviteiten in deze speciale editie delen in een oplage van bijna…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X