Verspanen 2019 behandelt de digitale (r)evolutie

Hoe ziet de toekomst van de verspanende industrie eruit door de opkomst van nieuwe technologieën als Virtual/Augmented reality, Artificial Intelligence, Model Based Definition (PMI), Digital Twin, Big Data en IoT? Hier draait het om tijdens Verspanen 2019. Mikrocentrum organiseert dit evenement samen met een aantal partners op dinsdag 5 februari op Vliegveld Twenthe in Enschede.

 

Dit eendaagse evenement is een combinatie van een expositie met ongeveer twintig exposanten en een uitgebreid kennisprogramma met discussies, demo’s en lezingen. Ook zijn er ronde-tafelgesprekken, waar in kleine kring diepgaand specifieke onderwerpen worden behandeld.

Op de expositie presenteren zich enkele leveranciers van koel- en smeermiddelen, CADCAM-systemen, robotisering, gereedschappen en machines. Het kennisprogramma begint om 10.00 uur met het openingsdebat, waar een panel van deskundigen de uitdagingen voor de verspanende industrie in het oosten van het land behandelt en bespreekt wat de industrie in andere delen van het land daar van kan leren. Plenair zijn in de loop van de dag ook de lezing over de realisatie van Model Based Definition bij ASML en haar toeleveranciers (de 2D tekening verdwijnt), de presentatie over Grade 2 reinigen, de presentatie van de onderzoeksresultaten van het Projectteam Verspanen 4.0 (strategisch frezen) en het slotdebat. Tussendoor kunnen de bezoekers hun eigen programma samenstellen met diverse parallelle sessies. Daarbij hebben ze de keus uit onderwerpen als het opspannen met lijm (minder trillingen) bij dunwandig bewerken, de toekomst van CADCAM communicatie met de nieuwe standaard STEP AP242, virtual manufacturing en het uitbesteden/toeleveren via platforms (Spotify in de verspaning).

Interessant is ook de demonstratie over service en onderhoud met behulp van augmented reality. Deze wordt verzorgd door Martin Plutz van Oculavis, die tijdens zijn demonstratie live contact zal leggen met een machine operator in Aken om het potentieel van augmented reality voor de maakindustrie aan te tonen. Siemens verzorgt een demonstratie over de Digital Twin. In slotdebat wordt de vraag behandeld wat de rol van de mens in de digitale industrie zal zijn. Bezoek is gratis, aanmelden kan via Mikrocentrum.

Vlekkeloos verspanen
Een vlekkeloze productie is waar het om draait. Niet alleen gereedschap en de machine moeten goed op elkaar afgestemd zijn, maar ook het koelsmeermiddel is van groot belang.
Om het koelsmeermiddel in perfecte staat te onderhouden en vlekvorming, schuim en andere problemen te voorkomen is onderhoud vereist. Echter, is meten aan de hand van een refractometer voldoende of moet er gekeken worden naar de bestandsdelen? Hoe kan u als verspaner samen met uw vloeistofleverancier zorgen voor een vlekkeloos product en wat hebt u daarvoor nodig? 2-S, leverancier van gespecialiseerde bewerkingsvloeistoffen, presenteert tijdens het seminar Verspanen 2019 de rol van een goed vloeistofbeheer. “Samen met partners zullen we tijdens verspanen 4.0 op het gebied van ontzorgen en cloud oplossingen een aantal mogelijkheden laten zien en bespreken”, zegt Henry van Haeff van 2-S. Ook kan 2-S in haar eigen laboratorium het DNA meten van de vloeistof volgens ISO 9001, wat is nodig is nu en de toekomst. Onderwerpen die 2-S verder graag bespreekt zijn: hoe kan uw personeel de kwaliteit uw koelsmeermiddel waarborgen?; Is het meten aan de hand van een refractometer voldoende?; Wat kan een uitgebreide meting bijdragen aan de kwaliteit van uw werkstukken?; Hoe kunt u vlekvorming op aluminium en koper voorkomen?; Waardoor ontstaan huidklachten en wat kunt u hier aan doen?

2-S

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Honger naar precisie neemt alleen maar toe

15-11 321 exposanten presenteerden hun innovaties aan de bezoekers in de Brabanthallen in Den Bosch.…

3D

Additive Manufacturing learning community ontsluit kennis

10-11 Additive Manufacturing (AM) wint steeds meer terrein binnen de industrie en de markt voor…

Verspanen

Recordaantal exposanten jubileumeditie Precisiebeurs

08-11 Voor organisator Mikrocentrum is de jubileumeditie van de beurs om diverse redenen bijzonder. Bart…

Automatisering

Sneak-preview van digitale industrie

13-10 Het internationale en Nederlandse bedrijfsleven staat aan de vooravond van grote omwentelingen, zowel op…

Toeleveren

Food Technology brengt voeding en machinebouw samen

11-10 Het congresprogramma van Food Technology, genaamd Food meets hightech, staat inmiddels al stevig in…

Bedrijf en Economie

Trumpf start nieuwe boekjaar met dik gevulde orderboeken

22-07 “We zijn het nieuwe boekjaar begonnen met een stabiele omzet en een zeer goede…

Materialen

Voorbereidingen Kunststoffenbeurs in volle gang

15-07 Na een onzekere periode waarin de 2020-editie van Kunststoffen niet door kon gaan, zijn…

Automatisering

SAP, Siemens en T-Systems willen digitalisering industrie versnellen

07-07 Dat zijn drie van de hoofdthema’s uit het Duits-Nederlandse innovatiepact dat begin dit jaar…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X