Verticale Okuma voor grote werkstukken

0

Okuma lanceert zijn verticale bewerkingscentrum MB-80V op de Europese markt. Dit is de grootste verticale machine in de MB-V serie.

Of nu gaat om cilinderkoppen, gereedschappen of componenten voor productielijnen voor halfgeleiders, de eisen die aan werktuigmachines worden gesteld in termen van technologie en werkstuk afmetingen nemen toe. Daarom komt Okuma met deze machine, die nieuwe bewerkingsmogelijkheden biedt aan automotive toeleveranciers en andere industrieën met grote werkstukken.

Volgens de Japanse machinebouwer is de MB-80V ideaal voor het bewerken van grote werkstukken. Dat is deels te danken aan de werkruimte met tafelafmetingen van 1600×800 mm en deels aan het X, Y, Z-bereik van 1600x1050x600 mm. Ondanks deze imposante afmetingen heeft de machine maar een minimale footprint. Tevens kan hij snel ingesteld worden dankzij de eenvoudige handling.

Als hij wordt gebruikt voor bijvoorbeeld het bewerken van vierkante delen, matrijsdelen of halfgeleider componenten, blinkt de verticale machine met name uit door extreem hoge herhaalnauwkeurigheid, dynamiek en hoogvermogen frezen. Dit verzekert maximale kwaliteit, productiviteit en nauwkeurigheid. De nauwkeurigheid wordt verder gegarandeerd door de bewezen stijve dubbel koloms structuur. Aanvullend is de machine zo ontworpen dat grote hoeveelheden aluminium spanen kunnen worden verwijderd, wat zorgt voor een hoog benuttingspotentieel van de machine.

De bediening is eenvoudig middels de Okuma OSP P300 besturing, die met verschillende opties kan worden aangepast aan de individuele behoeften van de klant. Diverse applicaties zijn beschikbaar zoals Hyper Surface, High-speed control of Machine Navi om vibraties tijdens het werken te vermijden. De software optie One Touch IGF maakt het workshop programmeren eenvoudiger. Het bekende Thermofriendly concept van Okuma garandeert maximale procesbetrouwbaarheid en stabiliteit.