Vijfde editie symposium Circulaire Maakindustrie

Op 7 december vindt de vijfde editie van het symposium Circulaire Maakindustrie plaats. Er wordt ingezoomd op de ontwikkelingen en de successen in de maakindustrie rond circulair ondernemen. Maar ook wordt besproken de toenemende urgentie in een land waar alles stil lijkt te staan met een demissionaire regering.

Op 7 december vindt de vijfde editie van het symposium Circulaire Maakindustrie plaats.

Nederland presteert goed op circulair hergebruik: we recyclen veel en zijn daardoor ook de grootste gebruiker van gerecycled materiaal. Tegelijk gaan de ontwikkelingen op veel fronten te langzaam. Om een circulaire industrie te bereiken zijn grotere stappen vereist. Hoe gaan we de komende jaren aan de slag om de maakindustrie circulair maken? Hoe zorgen we voor een doorbraak?

Tien deelsessies

In de ochtend kunnen deelnemers kiezen uit meer dan 10 deelsessies over allerlei aspecten van circulair ondernemen: van leerzame inzichten uit onderzoek tot praktische methodieken en financieringsmogelijkheden. Deze deelsessies vinden plaats op locatie bij de Koninklijke Metaalunie in Nieuwegein.

In de middag vindt het plenaire deel van het symposium plaats bij NBC in Nieuwegein. Na de opening en inspirerende keynote gaan de voorzitters van FME en Metaalunie in gesprek met vertegenwoordigers van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en de Topsector Hightech Systemen & Materialen. In het tweede deel komen ondernemers aan het woord over hun circulaire projecten en plannen voor de toekomst. De middag wordt afgesloten met een netwerkborrel.

Coronamaatregelen

Als het door nieuwe maatregelen niet mogelijk is om een fysiek event te organiseren, dan vindt het event online plaats op dezelfde dag. Deelnemers worden hiervan tijdig op de hoogte gesteld.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

‘Toeleverancier moet proactief inspelen op circulariteit’

12-01 Duurzaamheid is een thema dat de komende tientallen jaren hoog op de agenda zal…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X