Circular Supply Power: Wat zijn de circulaire kansen voor toeleveranciers?

Speciaal voor toeleveranciers in de maakindustrie wordt tijdens de Week van de Circulaire Economie de bijeenkomst Circular Supply Power georganiseerd.

De bijeenkomst wordt georganiseerd in het kader van de Week van de Circulaire Economie door het Uitvoeringsprogramma Circulaire Maakindustrie, FME en Koninklijke Metaalunie in samenwerking met MAAK Haarlem.

Deze bijeenkomst – op donderdag 9 februari bij MAAK Haarlem – is interessant voor bedrijven die onderdelen, componenten of halffabricaten ontwikkelen en produceren en die interesse hebben in circulair ondernemen.

Toeleveranciers kunnen veel winnen

Toeleveranciers in de maakindustrie kunnen veel winnen bij de transitie naar een circulaire economie, ook al ontwikkelen ze zelf geen eindproducten. De manier waarop zij dat dit doen is wel net even anders dan bij de bedrijven die de producten specificeren (OEMs).

Het afgelopen jaar zijn onder de vlag van het Uitvoeringsprogramma Circulaire Maakindustrie meerdere instrumenten ontwikkeld om toeleveranciers hierbij op weg te helpen. In deze bijeenkomst – speciaal voor toeleveranciers – staan deze instrumenten centraal: de CESI Supply Tool, UPCM Leidraad Materialenpaspoort 2.0 en de Wegwijzer Circulaire Maakindustrie.

MAAK Haarlem

De bijeenkomst wordt georganiseerd in het kader van de Week van de Circulaire Economie door het Uitvoeringsprogramma Circulaire Maakindustrie, FME en Koninklijke Metaalunie in samenwerking met MAAK Haarlem. Dit centrum biedt onderdak aan bedrijven die werkzaam zijn in de innovatieve en circulaire maakindustrie. Ze gebruiken, leveren of faciliteren de allernieuwste digitale of circulaire maaktechnieken, bezitten specialistische kennis, een groot machinepark en leveren kant-en-klare eindproducten voor ondernemers in de gehele regio.

De bijeenkomst begint om 13.30 met een kennismaking en rondleiding op het MAAK terrein. Daarna volgen een plenair programma en interactieve sessies. Een van deze sessies gaat over de CESI Supply Tool. Dit is een digitaal instrument dat (circulaire) kansen voor toeleveranciers in de maakindustrie concreet maakt. Met de CESI Supply Tool kan een toeleverancier inschatten of een gezamenlijke circulaire aanpak met een klant potentieel heeft.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

Circulaire inspiratie voor toeleveranciers

20-02 De bijeenkomst startte met een rondleiding over het terrein van MAAK Haarlem en een…

Bedrijf en Economie

Circulaire doorbraak nodig in maakindustrie

13-12 Deze kwestie stond centraal tijdens het vijfde jaarsymposium Circulaire Maakindustrie, dat net als vorig…

Bedrijf en Economie

Circulaire financiering als ‘nieuwe normaal’

01-12 Het UPCM is een samenwerkingsverband van bedrijfsleven, overheid en kennisinstellingen dat zich sterk maakt…

Toeleveren

Vijfde editie symposium Circulaire Maakindustrie

24-11 Nederland presteert goed op circulair hergebruik: we recyclen veel en zijn daardoor ook de…

Bedrijf en Economie

‘Toeleverancier moet proactief inspelen op circulariteit’

12-01 Duurzaamheid is een thema dat de komende tientallen jaren hoog op de agenda zal…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen