Vijftigste Boessenkoolprijs voor vier studenten Pius X College

0

Op dinsdag 2 juli is in het Pius X College in Almelo voor de vijftigste keer de Boessenkoolprijs uitgereikt. Een team van vier leerlingen van het Pius X College nam de prijs in ontvangst. Omdat het om de vijftigste editie van de Boessenkoolprijs ging, werd deze door directeur Eelco Osse uitgereikt samen met burgemeester Arjen Gerritsen.

Machinefabriek Boessenkool wil met de prijs haar betrokkenheid bij de technische opleidingen in de regio en het belang van toekomstig (metaal-) technisch talent onderstrepen. Dit jaar was de prijs voor een team van vier leerlingen van het Pius X College, namelijk Lars Meijer, Bernd Koopman, Jesse Eenkhoorn en Jard Meijer. Osse en Gerritsen spraken de leerlingen lovende woorden toe. Daarbij kwam ook naar voren dat met de prijs niet alleen de skills en goede cijfers van de leerlingen worden beloond, maar tevens hun sociale instelling en behulpzaamheid. Overall hebben zij het beste gepresteerd.

Verdiende lof
Docent Jos van Helden van het Pius X College licht de keuze van de winnaars toe: “Deze studenten wonnen de schoolfinale van de Vakkanjer Challenges met een opdracht voor het Nationaal Comité 4 en 5 mei om een modern monument te maken waarmee ze het begrip vrijheid een nieuwe dimensie geven. Zowel voor het prachtige resultaat als voor het feit dat ze tijdens hun vakanties en na schooltijd tot laat in de avond door hebben gewerkt om er iets moois van te maken, verdienen ze met hun inzet terecht de Boessenkoolprijs.”

Burgemeester Arjen Gerritsen en Boessenkool-directeur Eelco Osse spreken de prijswinnaars toe.

Zoeken naar talentvolle medewerkers
Eelco Osse: “De reden om de Boessenkoolprijs uit te reiken is een kwestie van verbinding creëren. Enerzijds hebben de scholen en hun talentvolle leerlingen er profijt vanwege het zichtbaar maken van toekomstperspectief. Anderzijds helpt het de branche metaal & elektro, die immers continu op zoek is naar talentvolle medewerkers. Immers, bedrijven zoals Boessenkool hebben geen bestaansmogelijkheid zonder goed geschoold personeel. Dat laatste is eigenlijk van alle tijden, want Johan Boessenkool had destijds al last van personeelskrapte. Om die reden is hij toen al een verbintenis aangegaan met het opleidingsinstituut voor de metaal in Almelo. Mijn vader heeft die omarming van de relevante opleidingsinstituten voortgezet en in hun voetsporen volg ik diezelfde lijn. Met deze prijs laten we zien dat we jonge, potentiële professionals stimuleren om de belangrijke toekomstige innovaties te gaan doen. En wie weet doen ze dat dan wel bij Machinefabriek Boessenkool.”