Johan Boessenkool Prijs bestaat alweer bijna een halve eeuw

0

Op woensdag 4 juli werd voor de 49e keer de Johan Boessenkool Prijs uitgereikt. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de beste studenten van de opleiding Metaal en Elektro van het Almelose Pius X College. Dit jaar ging de award echter niet naar een student, maar naar een team van vier studenten.

De vers afgestudeerden van het Pius X College in Almelo hadden in de ogen van Arnold Meier, bedrijfsleider bij Machinefabriek Boessenkool, een bijzondere prestatie geleverd en hij constateerde tevens dat voor de vier studenten de banen voor het oprapen zullen liggen. Vanwege de bijzondere prestatie tijdens de Vakkanjers wedstrijden, koos Machinefabriek Boessenkool er dit jaar voor om de prijs niet aan één student, maar aan een team van vier studenten uit te reiken. Tijdens de Vakkanjers wedstrijden, een challenge waarmee scholen en bedrijven samen werken aan vakmensen van de toekomst, hebben zij namelijk de landelijke finale gehaald.

Toekomstig talent
Machinefabriek Boessenkool wil met de prijs haar betrokkenheid bij de technische opleidingen in de regio en het belang van toekomstig (metaal-) technisch talent onderstrepen. “Goed geschoold personeel is voor ons soort bedrijven van levensbelang,” aldus directeur Eelco Osse. Voorgaande jaren kreeg een student de prijs uitgereikt, maar Machinefabriek Boessenkool heeft echter het reglement voor dit jaar aangepast, mede doordat in dit jaar het bedrijf uit Almelo ook al de De Nederlandse Innovatie Prijs won en het voor de machinefabriek daarom een bijzonder jaar is.
Er is gekozen om een heel team van studenten in het zonnetje te zetten. Behalve een oorkonde ontvingen Yannick Eilers, Jay Raamsteeboers, Gijs Bosma en Tim Dierink ook een zeer goed gevulde gereedschapskist passend bij hun eigen vakgebied.