Vlakfrezen bij laag vermogen

0

Dankzij de nieuwe Seco Tools Double Quattromill 14-vlakfrees kunnen werkplaatsen met machines met laag vermogen hun vlakfreesbewerkingen maximaliseren.

 

De vlakfrees gebruikt dubbelzijdige snijplaten met 8 snijkanten voor kosteneffectiviteit en voor een grotere snedediepte in ruw-, semifiniseer- en finiseertoepassingen. Seco heeft de Double Quattromill 14 ontworpen als een kleinere versie van de Double Quattromill 22 voor grote machines met hoog vermogen en koppel.

De Double Quattromill 14 van Seco Tools is beschikbaar in versies met een aanvalshoek van 45° en 68° voor een snedediepte van respectievelijk maximaal 6 mm (0,236 inch) en 8 mm (0,315 inch). De hoek van 45°, die ideaal is voor zwakke en onstabiele opspanningen, biedt dunnere spanen en hogere voedingssnelheden. De hoek van 68° bereikt grote snededieptes met dezelfde maat van ingeschreven cirkel (IC) van de snijplaat als de hoek van 45°, maar met betere vrijloop om zijwanden en werkstukopspanning te vermijden. In tegenstelling tot de snijplaten op standaard vlakfrezen met tangentiaal geklemde snijplaten, is de Double Quattromill 14 extreem soepelsnijdend, wat leidt tot lagere snijkrachten, een lager vermogenverbruik en een langere standtijd.