VOF neemt metaalbedrijf Van Wijngaarden uit Houten over

Het Verenigd Ondernemers Fonds heeft samen met ondernemer Aart Koster metaalbedrijf Van Wijngaarden uit Houten overgenomen. Koster neemt het stokje over van Hennie van Wijngaarden, die op zoek naar opvolging het bedrijf ter overname aanbood. Het is de tweede transactie van VOF in de maakindustrie. Eerder dit jaar investeerde het fonds in metaalproducent Drameco.

Van Wijngaarden uit Houten is een metaalbedrijf dat gespecialiseerd is in technisch hoogwaardige metaalproducten. De onderneming voert vrijwel alle metaalbewerkingsvormen uit in eigen huis. Van Wijngaarden bedient meer dan 100 klanten in circa 60 verschillende industrieën, zoals machinebouw, equipment, transport, voedingsindustrie en meubelindustrie. Het bedrijf heeft een omzet van circa 5 miljoen euro.

“De strategie is om Van Wijngaarden toekomstbestendig te maken door continuïteit en waardegroei te realiseren,” aldus Wilbert Hoevenaars, partner bij VOF. “Dit doen wij met ons Continuïteits Maximalisatie Programma, waarbij wij de onderneming onafhankelijk maken van de ondernemer. Wij beogen Operational Excellence en geven op deze wijze invulling aan de opvolgingsproblematiek bij Van Wijngaarden. Mislukte opvolging kost de Nederlandse economie veel geld en banen en de maakindustrie is voor ons land essentieel.”

Gedreven door interesse in techniek en technologie
Ondernemer Aart Koster heeft commerciële, operationele en algemene management posities bekleed bij multinationals en MKB-bedrijven met hoogwaardige technische (klant-specifieke) producten, projecten en diensten zoals CHL Netherlands, producent van radarsystemen in Katwijk. Mogelijkheden voor verdere groei liggen op het gebied van Sales & Marketing. Koster: “Van Wijngaarden heeft een hechte vaste klantenbasis die we koesteren, maar kent geen professionele organisatie en structuur op het gebied van Sales & Marketing. Door de inbreng van een breed netwerk, kennis en ervaring kan de organisatie zich richten op de volgende groeifase.” Daarnaast kan het bedrijf groeien door productiviteitsverhoging en doorlooptijdverkorting onder andere door verdere robotisering, maar ook door het toepassen van LEAN (niet harder maar slimmer werken).

Hennie van Wijngaarden blijft nauw betrokken en verbonden aan Van Wijngaarden als adviseur en ambassadeur: “Ik heb specifiek gekozen voor het Verenigd Ondernemers Fonds vanwege de mensen die er achter zitten en vanwege de lange termijn strategie die ze voor ogen hebben. Ik heb er vertrouwen in dat het bedrijf en de mensen in goede handen zijn en dat ik het met een gerust hart kan overdragen. De heer Koster is een integere ondernemer, gedreven door een grote interesse in techniek en technologie. Daarnaast blijft de naam Van Wijngaarden bestaan. Dat vind ik persoonlijk belangrijk, omdat het van oorsprong het bedrijf van mijn vader was. VOF heeft een lange termijn filosofie gericht op continuïteit en niet op winstmaximalisatie.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Columns

Afscheid

12-07 Al vrij snel kwam een buitenlandse strategische koper met een heel mooi bod. Ook…

Bedrijf en Economie

Stokvis neemt Fiduco Automatic over

07-07 De activiteiten van Fiduco worden ondergebracht bij Elsto Services en zullen voortaan onder deze…

Verspanen

VOF neemt Bies draai- en freeswerk over

03-06 Kamiel Koot wordt de nieuwe directeur van de onderneming. Hij vervangt de oud-eigenaar, die…

Columns

Blijf gezond!

24-02 Zijn kantoor was helemaal in de hoek van het redelijk nieuwe statige pand aan…

Columns

Mopperen en zuchten

16-11 Ooit hadden ze aan de bar van hun stamkroeg besloten samen verder te gaan…

Columns

Vrijheid

23-06 Enigszins vermoeid ogend zat hij aan tafel toen ik de ruimte binnenkwam. Cees stond…

Bedrijf en Economie

Geurtsen Groep neemt Gemini Techniek over

10-02 Geurtsen Groep neemt machineproducent Gemini Techniek uit Haaksbergen over. Hierdoor ontstaat een nog sterkere…

Bedrijf en Economie

VOF neemt ook Smit over

10-02 Het Verenigd Ondernemers Fonds (VOF) heeft samen met ondernemer Dick Weijman metaalbewerkingsbedrijf Smit uit…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X