VOF neemt metaalbedrijf Van Wijngaarden uit Houten over

Het Verenigd Ondernemers Fonds heeft samen met ondernemer Aart Koster metaalbedrijf Van Wijngaarden uit Houten overgenomen. Koster neemt het stokje over van Hennie van Wijngaarden, die op zoek naar opvolging het bedrijf ter overname aanbood. Het is de tweede transactie van VOF in de maakindustrie. Eerder dit jaar investeerde het fonds in metaalproducent Drameco.

Van Wijngaarden uit Houten is een metaalbedrijf dat gespecialiseerd is in technisch hoogwaardige metaalproducten. De onderneming voert vrijwel alle metaalbewerkingsvormen uit in eigen huis. Van Wijngaarden bedient meer dan 100 klanten in circa 60 verschillende industrieën, zoals machinebouw, equipment, transport, voedingsindustrie en meubelindustrie. Het bedrijf heeft een omzet van circa 5 miljoen euro.

“De strategie is om Van Wijngaarden toekomstbestendig te maken door continuïteit en waardegroei te realiseren,” aldus Wilbert Hoevenaars, partner bij VOF. “Dit doen wij met ons Continuïteits Maximalisatie Programma, waarbij wij de onderneming onafhankelijk maken van de ondernemer. Wij beogen Operational Excellence en geven op deze wijze invulling aan de opvolgingsproblematiek bij Van Wijngaarden. Mislukte opvolging kost de Nederlandse economie veel geld en banen en de maakindustrie is voor ons land essentieel.”

Gedreven door interesse in techniek en technologie
Ondernemer Aart Koster heeft commerciële, operationele en algemene management posities bekleed bij multinationals en MKB-bedrijven met hoogwaardige technische (klant-specifieke) producten, projecten en diensten zoals CHL Netherlands, producent van radarsystemen in Katwijk. Mogelijkheden voor verdere groei liggen op het gebied van Sales & Marketing. Koster: “Van Wijngaarden heeft een hechte vaste klantenbasis die we koesteren, maar kent geen professionele organisatie en structuur op het gebied van Sales & Marketing. Door de inbreng van een breed netwerk, kennis en ervaring kan de organisatie zich richten op de volgende groeifase.” Daarnaast kan het bedrijf groeien door productiviteitsverhoging en doorlooptijdverkorting onder andere door verdere robotisering, maar ook door het toepassen van LEAN (niet harder maar slimmer werken).

Hennie van Wijngaarden blijft nauw betrokken en verbonden aan Van Wijngaarden als adviseur en ambassadeur: “Ik heb specifiek gekozen voor het Verenigd Ondernemers Fonds vanwege de mensen die er achter zitten en vanwege de lange termijn strategie die ze voor ogen hebben. Ik heb er vertrouwen in dat het bedrijf en de mensen in goede handen zijn en dat ik het met een gerust hart kan overdragen. De heer Koster is een integere ondernemer, gedreven door een grote interesse in techniek en technologie. Daarnaast blijft de naam Van Wijngaarden bestaan. Dat vind ik persoonlijk belangrijk, omdat het van oorsprong het bedrijf van mijn vader was. VOF heeft een lange termijn filosofie gericht op continuïteit en niet op winstmaximalisatie.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

Nieuwe metaalgroep Acero Group neemt TMP over

16-05 Binnen de metaal- en technieksector zoekt Van Sprundel Investment Partners zowel MKB-bedrijven die aan…

Columns

Portret

27-03 Jan en zijn medeaandeelhouder, een zeer bekend politicus uit de jaren 80 en 90,…

Toeleveren

Wilvo neemt Van den Broek Precision & Tooling over

27-03 De overname (de derde na GFM in 2020 en Iteq in 2021) maakt het…

Columns

Onderbuikgevoel

31-01 “De helft gefinancierd door de bank en de andere helft door mij. Het was…

Bedrijf en Economie

Iteq wordt onderdeel van Wilvo

20-12 Iteq is opgericht in 1988 en gevestigd in Nijkerk. Sinds de oprichting is het…

Columns

Afscheid

12-07 Al vrij snel kwam een buitenlandse strategische koper met een heel mooi bod. Ook…

Bedrijf en Economie

Stokvis neemt Fiduco Automatic over

07-07 De activiteiten van Fiduco worden ondergebracht bij Elsto Services en zullen voortaan onder deze…

Verspanen

VOF neemt Bies draai- en freeswerk over

03-06 Kamiel Koot wordt de nieuwe directeur van de onderneming. Hij vervangt de oud-eigenaar, die…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X