VOF neemt ook Smit over

0

Het Verenigd Ondernemers Fonds (VOF) heeft samen met ondernemer Dick Weijman metaalbewerkingsbedrijf Smit uit Abcoude overgenomen. Het is de derde transactie van VOF in korte tijd.

In 2019 werden Drameco en metaalbedrijf Van Wijngaarden uit Houten overgenomen. Smit blijft een zelfstandige entiteit onder de vleugels van VOF. Weijman volgt oud-grootaandeelhouder Eric Meijer op als algemeen directeur.

Metaalbewerkingsbedrijf Smit maakt complexe precisie-onderdelen van metaal en kunststof. Het is uitgerust met een up-to-date hightech CNC-gestuurd machinepark en levert aan uiteenlopende industrieën zoals de bouwtoelevering, de luxe jachtbouw en machinebouw (voedselverwerking, eierverwerking, landbouwwerktuigen en verpakkingen). Het bedrijf kent een klantenbestand van ruim 100 bedrijven. “De continuïteit van Smit is gewaarborgd met deze overname. Ik kom los van de organisatie en Smit kan zich toespitsen op verdere groei. Door op diverse vlakken de krachten te bundelen met Drameco en Van Wijngaarden, kan Metaalbewerkingsbedrijf Smit nog meer toegevoegde waarde bieden aan haar klanten”, aldus oud-eigenaar Eric Meijer.

Directiewissel

Met uitzondering van de directiewissel wordt de huidige operatie gecontinueerd. De nieuw aangestelde algemeen directeur Dick Weijman begon zijn carrière bij Fokker. Hier was hij verantwoordelijk voor het vertalen van klanteneisen naar de productie-organisatie. Sinds de jaren ’90 is hij werkzaam in het MKB, voornamelijk binnen de maakindustrie, en heeft daar verscheidene operationele en algemene managementrollen vervuld. Zijn specialiteit ligt in het benutten van verbeterpotentieel bij productiebedrijven. Daarbij gaat zijn aandacht met name uit naar het stroomlijnen van de interne processen vanuit de wensen en eisen van klanten en het verhogen van de betrokkenheid van de medewerkers.

Nieuwe strategie

De nieuwe strategie van Smit is gericht op het verdiepen van de bestaande, langdurige relaties. Dit gaat samen met het voortzetten van de digitalisering van de onderneming met betrekking tot het productieproces en de ondersteunende processen. Daarnaast breidt Smit de dienstverlening uit door het bieden van extra services (nabewerkingen, assemblage en logistieke diensten) en het ondersteunen van klanten door de inbreng van specifieke expertise op het gebied van metaalbewerking. Dick Weijman: “Ook het professionaliseren van Sales & Marketing is een speerpunt. Hierbij helpt natuurlijk dat wij onderdeel zijn van het VOF. Hun inbreng van een breed netwerk, kennis en ervaring op het gebied van organiseren en structureren maakt groei mogelijk.”
Oud-eigenaar Eric Meijer blijft de komende twee jaar als adviseur betrokken bij de onderneming. De komende tijd ligt de focus op de overdracht van lopende activiteiten en bestaande klanten.