Volautomatisch ponsen met krachtcilinders

0

Het thema van de Brabantse Metaaldagen (procesoptimalisatie en productieverbetering) sluit uitstekend aan bij het productaanbod van Meuleman Engineering, dat krachtcilinders en (volautomatische) ponssystemen ontwikkelt en bouwt.

Het hart van deze systemen wordt gevormd door een of meerdere krachtcilinders. De krachtcilinder realiseert door middel van luchtdruk een volwaardige ponsmachine-aandrijving tot wel 40 ton. Een breed assortiment aan krachtcilinders is beschikbaar om voor iedere toepassing de meest efficiënte oplossing te kunnen realiseren.
Zowel de krachtcilinder als de omliggende systemen worden continu doorontwikkeld om voorop te blijven lopen. De eigen engineering afdeling maakt hierbij gebruik van de nieuwste CAD- en CAM-pakketten en bewerkingsmachines. Technologieën als draadvonken, CNC-frezen, procesautomatisering en harden zijn enkele van de expertisegebieden binnen dit bedrijf.

Op het gebied van procesoptimalisatie en -automatisering biedt Meuleman Engineering totaaloplossingen waarmee processen volledig kunnen worden geautomatiseerd. Ontwikkeling van deelsystemen, die naadloos in een bestaand geautomatiseerd proces kunnen worden ingebouwd, komt ook regelmatig voor. Hiervoor wordt steeds meer gebruik gemaakt van de nieuwste automatiseringscomponenten zodat systemen klaar zijn voor de industrie van de toekomst.

Meuleman Engineering, stand A053

Gratis-toegangskaarten-Brabantse-Metaaldagen