Volautomatisch zagen met korte restlengte

De nieuwe dubbelkoloms volautomatische bandzaagmachine van de Italiaanse fabrikant Istech is mede bijzonder door de korte materiaal restlengte van 40 mm. Dat stelt Eijerkamp Techniek, dat deze machine demonstreert op METAVAK.

Het materiaal oplegvlak bij de ‘zaagklem’ is bijna geheel gesloten, wat het zagen van korte stukken vereenvoudigt. Dat maakt deze machine uitermate geschikt voor onder andere verspaningsbedrijven.
De machine heeft een gietijzeren zaagbeugel die langs twee kolommen met lineair geleidingen beweegt. Voor de zaagbeugel kan niet alleen de zaagvoeding maar ook de zaagdruk worden ingesteld. Verder is de machine uitgerust met een aangedreven spanenborstel en een royale koelwaterinstallatie met schoonspoel pistool. De spanenafvoer bestaat uit een hydraulisch aangedreven spanentransporteur waarvan de snelheid traploos regelbaar is. De besturing is van het Italiaanse Elco en heeft de mogelijkheid om uit een lengte materiaal diverse lengtes en aantallen te zagen. De aansturing van de materiaalaanvoerklem is hydraulisch. Optioneel kan de machine worden uitgevoerd met een volledig hydraulisch laadmagazijn.

Bianco bandzaagmachines
Eijerkamp Techniek importeert en verkoopt machines voor verspanende en niet-verspanende metaalbewerking en verzorgt onderhoud en service voor alle metaalbewerkingsmachines. Jarenlange kennis en ervaring en een goede samenwerking met vele leveranciers van metaalbewerkingsmachines staan borg voor een goed advies. De machineleverancier uit Nieuwerkerk a.d. IJssel zal op METAVAK ook weer de Bianco bandzaagmachines met de kenmerkende rode zaagbeugel tonen. De range is uitgebreid, van het handbediende model MOD-200M tot en met de semi-automatische hydraulische MOD-420 met links en rechts verstek. Ook op het gebied van volautomatische bandzaagmachines heeft Bianco een ruim aanbod, vanaf een compact model met eenvoudige besturing tot het paradepaardje de Bianco 370A-CNC. Een eenvoudige, geheel complete volautomatische bandzaagmachine met automatisch verstek.
Ook wordt het EMP lengtemeet-opduwsystemen gedemonstreerd. Dit universele meetsysteem kan worden gemonteerd als lengtemeet- of opduwsysteem achter praktisch iedere machine waar de aan- of afvoerlengte gemeten moet worden. Het onderhoudsarme, betrouwbare en gebruiksvriendelijke systeem is leverbaar met rollenbaan, maar kan ook worden gemonteerd op bestaande rollenbanen of als vervanging voor defecte besturingen.

Eijerkamp Techniek
Standnummer 213

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Geen categorie

BrakeForm voor kantpers

05-11 Op de steeds terugkerende vraag naar secundaire bewerkingen in combinatie met het kanten van…

Geen categorie

Bosch Supplies toont krachtige magneettafel

04-11 Bosch Supplies presenteert de nieuwste, krachtige NP-magneettafel voor zware freesbewerkingen van Soph. Naast de…

Geen categorie

Alles voor lassers

04-11 Huisman Gassen en Lastechniek in Tiel biedt het totale leveringspakket voor de lasser uit…

Geen categorie

Hagoort Air Cutting Oils voor nevelsmering

04-11 Hagoort Air Cutting Tools zijn hoogwaardige metaalbewerkingsvloeistoffen van Jokisch voor toepassing in onder andere…

Geen categorie

Geran legt accent op poortautomatisering

04-11 Geran presenteert een belangrijk deel van haar uitgebreide assortiment. Het zwaartepunt op  METAVAK ligt…

Geen categorie

Matrho Premium Dealer Optimum CNC machines

04-11 Matrho Tools in Helmond mag zich de eerste Premium Dealer voor Nederland noemen van…

Geen categorie

Digitaal defect?

04-11 Stoxon Machines heeft altijd een oplossing voor een ‘defecte’ digitale aflezing. Door het verwerven…

Geen categorie

Landré showt frees-, erodeer- en ontbraammachines

04-11 Landré, technologieleverancier voor de maakindustrie, presenteert een aantal machines voor de verspaning en plaatbewerking…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV