Voorbeeld voor techniekpromotie

Ronald van Mil, Managing Director van NTS Botech in Helmond, heeft de William Pijnenburg Award 2022 ontvangen. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt namens Brainport Industries College aan het bedrijf dat zich onderscheidt in betrokkenheid en actieve inzet op het gebied van techniekpromotie, het opleiden van vakmensen en samenwerking met het onderwijs.

De uitreiking van de William Pijnenburg award 2022. V.l.n.r.: Koen Pijnenburg, Eric Maas (VDL GL Precision, medegenomineerde), Ronald van Mil (NTS Botech), John Vullings (Vullings Metaalbewerking, medegenomineerde) en Manon Pijnenburg.

Het Helmondse bedrijf is daarmee een voorbeeld in de regio op gebied van techniekpromotie, opleiden van jonge vakmensen en als ambassadeur in het verbinden van bedrijven in het opleiden in de regio. Eerder dit jaar is Pierre Penninx, CNC-specialist bij NTS Botech uitgeroepen tot praktijkopleider van het jaar. Ronald van Mil: “We steken veel tijd en energie in het scholen en begeleiden van mensen die geïnteresseerd zijn in techniek. We komen op basisscholen, maar staan ook voor de klas bij het Techniek Centrum Brainport in Deurne. Het is heel mooi dat we hiervoor in het zonnetje worden gezet.”

Belang is groot

Het belang van deze award is groter dan ooit. Op zowel mbo-, hbo- als wo-niveau is er een groot tekort aan (technische) medewerkers. De promotie van techniek wordt samen met collega-bedrijven in de Peelregio en Stichting Hightech Helmond – de Peel vormgegeven. Een continu contact met leerlingen van de basisschool tot en met de studenten van hbo/wo maakt dat NTS Botech een ware ambassadeur is voor het technisch vakmanschap in de regio. De hechte samenwerking in de regio blijft van groot belang. Van Mil: “Wij als bedrijven zijn aan zet om anders en breder te (leren) kijken naar diversiteit van talent en onze bedrijven en beroepen zichtbaar te maken om een juist beeld te geven.”

Erkend leerbedrijf

NTS Botech is vanaf de start aangesloten bij het BI College en heeft als erkend leerbedrijf al jarenlang ervaring met het opleiden van leerling vakmensen in de bewerking van natuursteen en metaal. Als specialist in het ontwerpen van componenten en totaaloplossingen voor grote en stabiele nauwkeurige producten bewerkt NTS Botech een granieten rotsblok tot hoogwaardig component.

De leerlingen en studenten die bij NTS Botech in opleiding zijn of stage lopen kunnen rekenen op een zeer persoonlijke begeleiding en een uitdagende opdracht. NTS Botech ziet
het als uitdaging om niet alledaagse of complexe situaties aan te pakken met jongeren met diverse achtergrond en leercapaciteit.

 

Tags

Bedrijvengids

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen