Voortman Fabricator kan zowel samenstellen als lassen

Voortman Steel Machinery lanceert de Voortman Fabricator, een geavanceerd lassysteem voor constructiestaal. Dit nieuwe systeem kan de meest voorkomende staalconstructieprofielen produceren – platen, hoekijzers, buizen, U-profielen, kraanbaanconsoles. Voortman introduceert het als ’s werelds eerste lasrobot die zowel kan samenstellen als lassen.

Het lassysteem Voortman Fabricator kan de meest voorkomende staalconstructieprofielen produceren – platen, hoekijzers, buizen, U-profielen, kraanbaanconsoles.

Als noodzakelijke oplossing voor het tekort aan lassers maakt deze robot een volledig geautomatiseerde productie van laswerk mogelijk. Lassers die dit vakmanschap uitvoeren, kunnen zich nu richten op gespecialiseerde lasprojecten. Het lasproces wordt niet langer onderbroken, waardoor een betere planning en consistente kwaliteit mogelijk zijn.

Software voor lasvoorbereiding

Om de productie verder te optimaliseren heeft Voortman Steel Machinery ook Digi-Weld geïntroduceerd, een softwareoplossing die het lasvoorbereidingsproces volledig automatiseert. Dit bespaart tijd met de analyse en correctie van 3D-modellen voor lasinformatie met slechts één klik. “De Voortman Fabricator kan 24 uur per dag draaien en tegelijkertijd een constante kwaliteit leveren”, zegt sales director Henk Maassen van den Brink. “Digi-Weld maakt de Fabricator het meest toegankelijke lassysteem in de staalindustrie.”

Tekort aan lassers

De Fabricator is eenvoudig te integreren in elke werkplaats en neemt niet veel ruimte in, waardoor het een ideale oplossing is voor bedrijven die te maken hebben met een tekort aan gekwalificeerde lassers. Het is de perfecte combinatie van technologie en gekwalificeerde professionals; de lassers kunnen zich immers richten op uitdagender en gespecialiseerd laswerk terwijl de Fabricator repetitieve en zware lastaken afhandelt.

Voortman verwacht dat de introductie van deze geavanceerde technologie in de productie van constructiestaal een revolutionaire verandering teweeg zal brengen in de manier waarop bedrijven hun projecten benaderen en dat terwijl uitzonderlijke resultaten behouden worden. Het biedt een hogere betrouwbaarheid in vergelijking met handmatige processen dankzij de mogelijkheid om meerdere taken tegelijk uit te voeren, terwijl daarbij de nauwkeurigheid behouden wordt.

Bedrijvengids

Metaalnieuws inBeeld

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema