Voortman presenteert gloednieuwe raveelrobot

0

Voortman Steel Machinery presenteert op de TechniShow haar innovaties op het gebied van machine- en procesautomatisering voor de staal- en machinebouwer. Ook zijn live demonstraties te zien van de Voortman V310 plaatboor-snijmachine.

Al meer dan 50 jaar ontwikkelt Voortman in Rijssen machines en oplossingen voor de staal- en machinebouwer. Aan de hand van de eigen productiefaciliteiten en de interactie met gebruikers van duizenden Voortman-machines over de hele wereld, innoveert en verbetert het bedrijf voortdurend om te voldoen aan alle behoeften in het productieproces.

Voortman V310

De V310 speelt in op de groeiende behoefte die speelt in de maakindustrie – het optimaliseren en vereenvoudigen van het gehele productieproces. Onnodige elementen en knelpunten, van werkvoorbereiding tot eindproduct moeten uit het productieproces worden gehaald. Dit om kortere doorlooptijden te realiseren, kosten te drukken en de productieketen te verkorten. Een plaatbewerkingsmachine zoals de V310, waarbij meerdere processen op één machine uitgevoerd kunnen worden zoals plasma (bevel) snijden, autogeen snijden, boren, tappen en markeren, draagt hier significant aan bij. Het verhoogt de flexibiliteit en vermindert het aantal

logistieke bewegingen en tussenvoorraden in de werkplaats. De zware stalen brug maakt een hogere boorvoeding mogelijk wat zorgt voor minimale trillingen tijdens de bewerking. Dit zorgt voor een hogere boorkwaliteit en een langere levensduur van tools.

Gloednieuwe raveelrobot

Een andere machine die ook inspeelt op deze behoefte, met name voor staalbouwers, is de nieuwe V807 raveelrobot. Ravelingen, boutgaten, sleufgaten, inkepingen, afschuiningen, lasnaadvoorbereidingen en lay-out markeringen – de V807 kan het allemaal in één keer bewerken met de mogelijkheid om alle vier de zijden van het materiaal met een hoge snelheid en nauwkeurigheid te bereiken. En dat op een klein vloeroppervlak.

Voortman Steel Machinery, hal 8, stand C102

Ravelingen, boutgaten, sleufgaten, inkepingen, afschuiningen, lasnaadvoorbereidingen en lay-out markeringen - de raveelrobot V807 kan het allemaal in één keer bewerken.
Ravelingen, boutgaten, sleufgaten, inkepingen, afschuiningen, lasnaadvoorbereidingen en lay-out markeringen – de raveelrobot V807 kan het allemaal in één keer bewerken.