Voortman V310 verdrievoudigt productiecapaciteit Egger

Egger Pumps, een belangrijke speler op het gebied van industriële vloeistofpompen, heeft de productiecapaciteit verdrievoudigd door te investeren in een plasmasnijmachine met boorfunctie. Deze plaatbewerkingsmachine V310 is geleverd door Voortman uit Rijssen.

Egger Pumps heeft een speciale techniek ontwikkeld waarmee het vloeistof inclusief vaste stoffen kan verpompen. Egger produceert bijna alle onderdelen zelf op diverse Europese locaties, met de complete assemblage in Zwitserland als laatste stap in het productieproces.

Verlaging productiekosten

Het bedrijf was op zoek naar een nieuwe plasmasnijmachine om haar productieproces te optimaliseren, te stroomlijnen en te voldoen aan de toegenomen vraag naar complexe producten. Zij investeerden in de Voortman V310. Meerdere processen die voorheen op verschillende machines werden uitgevoerd, worden nu uitgevoerd op de V310. Dit levert aanzienlijke besparingen op in manuele handelingen en kapitaalinvesteringen, wat de productiekosten verlaagt.

Dat de plasmasnijmachine met boorfunctie de productiecapaciteit heeft verdrievoudigd, overtrof zelfs de eigen verwachtingen van Egger: “Alle processen worden nu op één machine uitgevoerd. We hebben de productietijden verkort, een betere snijkwaliteit en minder werk met het reinigen van de onderdelen.”

Egger produceert bijna alle onderdelen van de industriële vloeistofpompen zelf op diverse Europese locaties.

Egger produceert bijna alle onderdelen van de industriële vloeistofpompen zelf op diverse Europese locaties.

Voortman, producent van staalplaat bewerkende machines voor de productie-industrie, heeft de V310 ontwikkeld als een ‘all-in-one’ machine waarbij snijden, boren en markeren in één proceslijst wordt uitgevoerd. De uitgebreide kennis van staalboren werd gecombineerd met meerdere technologieën in het ontwerp van de V310, met als doel de kosten per onderdeel voor de gebruiker drastisch te verlagen. De V310 maakt gebruik van een zware stalen brug wat een hogere boorvoeding mogelijk maakt en zorgt voor minimale trillingen tijdens de bewerking. Dit zorgt voor een hogere boorkwaliteit en een langere levensduur van gereedschappen.

De 10-voudige gereedschapswisselaar beweegt mee met de brug, zodat deze dicht bij het bewerkingsgebied blijft. Het gereedschap kan snel worden gewisseld en de V310 kan zelfs tegelijkertijd snijden. De productietijden nemen af en de nauwkeurigheid van de producten neemt toe. De machine verhoogt de flexibiliteit en verlaagt de kosten per product.

SigmaNEST software

Voor een hogere materiaaloptimalisatie en snij-efficiëntie zijn alle Voortman plaatbewerkingsmachines uitgerust met de SigmaNEST nesting software. Samen met SigmaNEST biedt Voortman een breed scala aan modulaire en aanpasbare functies om het meeste uit productieprocessen te halen, van werkvoorbereiding tot eindproduct.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Windhorst versnelt luchtkanaalwerk met Air-Works plasmasnijmachine

09-06 Windhorst Plaat en Constructie in Ridderkerk boekt flinke tijdwinst bij de productie van luchtkanalen,…

Plaatbewerking

Compact en betaalbaar slak verwijderen, ontbramen en afronden

10-04 Lissmac Maschinenbau brengt al ruim 15 jaar machines op de markt, die plasma gesneden…

Featured

Maatwerk in plasmasnijden en markeren

19-12 De nieuwe CNC-plasmasnijmachine van Limoco Industries is een uitstekend voorbeeld van het klantspecifieke maatwerk…

Plaatbewerking

Joop van Zanten Staalservice benut vakantie goed

17-08 Bij Joop van Zanten Staalservice in Veenendaal heeft zich gedurende de vakantieweken dat het…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV