Voortman V310 verdrievoudigt productiecapaciteit Egger

0

Egger Pumps, een belangrijke speler op het gebied van industriële vloeistofpompen, heeft de productiecapaciteit verdrievoudigd door te investeren in een plasmasnijmachine met boorfunctie. Deze plaatbewerkingsmachine V310 is geleverd door Voortman uit Rijssen.

Egger Pumps heeft een speciale techniek ontwikkeld waarmee het vloeistof inclusief vaste stoffen kan verpompen. Egger produceert bijna alle onderdelen zelf op diverse Europese locaties, met de complete assemblage in Zwitserland als laatste stap in het productieproces.

Verlaging productiekosten

Het bedrijf was op zoek naar een nieuwe plasmasnijmachine om haar productieproces te optimaliseren, te stroomlijnen en te voldoen aan de toegenomen vraag naar complexe producten. Zij investeerden in de Voortman V310. Meerdere processen die voorheen op verschillende machines werden uitgevoerd, worden nu uitgevoerd op de V310. Dit levert aanzienlijke besparingen op in manuele handelingen en kapitaalinvesteringen, wat de productiekosten verlaagt.

Dat de plasmasnijmachine met boorfunctie de productiecapaciteit heeft verdrievoudigd, overtrof zelfs de eigen verwachtingen van Egger: “Alle processen worden nu op één machine uitgevoerd. We hebben de productietijden verkort, een betere snijkwaliteit en minder werk met het reinigen van de onderdelen.”

Egger produceert bijna alle onderdelen van de industriële vloeistofpompen zelf op diverse Europese locaties.
Egger produceert bijna alle onderdelen van de industriële vloeistofpompen zelf op diverse Europese locaties.

Voortman, producent van staalplaat bewerkende machines voor de productie-industrie, heeft de V310 ontwikkeld als een ‘all-in-one’ machine waarbij snijden, boren en markeren in één proceslijst wordt uitgevoerd. De uitgebreide kennis van staalboren werd gecombineerd met meerdere technologieën in het ontwerp van de V310, met als doel de kosten per onderdeel voor de gebruiker drastisch te verlagen. De V310 maakt gebruik van een zware stalen brug wat een hogere boorvoeding mogelijk maakt en zorgt voor minimale trillingen tijdens de bewerking. Dit zorgt voor een hogere boorkwaliteit en een langere levensduur van gereedschappen.

De 10-voudige gereedschapswisselaar beweegt mee met de brug, zodat deze dicht bij het bewerkingsgebied blijft. Het gereedschap kan snel worden gewisseld en de V310 kan zelfs tegelijkertijd snijden. De productietijden nemen af en de nauwkeurigheid van de producten neemt toe. De machine verhoogt de flexibiliteit en verlaagt de kosten per product.

SigmaNEST software

Voor een hogere materiaaloptimalisatie en snij-efficiëntie zijn alle Voortman plaatbewerkingsmachines uitgerust met de SigmaNEST nesting software. Samen met SigmaNEST biedt Voortman een breed scala aan modulaire en aanpasbare functies om het meeste uit productieprocessen te halen, van werkvoorbereiding tot eindproduct.