Waterstoftruck VDL blikvanger op NL Paviljoen Hannover Messe

Komende maandag 22 april start de Hannover Messe, de grootste industriebeurs van de wereld. Deze editie laten 4.000 bedrijven zien hoe klimaatneutraliteit kan worden bereikt met elektrificatie, digitalisering en automatisering. Dat is ook het thema van deze editie van de Hannover Messe: ‘Energizing a Sustainable Industry’.

Blikvanger op het NL paviljoen is de waterstoftruck, die is ontworpen en geproduceerd door VDL Special Vehicles. Deze truck kan zo’n 550 km emissievrij rijden als gebruik wordt gemaakt van waterstof en de beschikbare accucapaciteit.

De Nederlandse hightech industrie presenteert zich weer met het NL Paviljoen in hal 8 en het start-up & scale-up Paviljoen in hal 17. Marktleiders, MKB’ers en start-ups, die actief zijn in machinebouw, elektrotechniek, energietechnologie of digitale industrie, presenteren hier hun oplossingen voor een hoogwaardige, duurzame industrie.

Waterstoftruck

Blikvanger op het NL paviljoen is de waterstoftruck van VDL. Deze is ontworpen en geproduceerd door VDL Special Vehicles, kan zo’n 550 km emissievrij rijden als gebruik wordt gemaakt van waterstof en de beschikbare accucapaciteit. Het mooie van waterstof als brandstof voor zware voertuigen is dat de voertuigen eenvoudiger en sneller kunnen tanken. Vele malen sneller dan het opladen van een batterij. Daarbij is de range ook groter dan alleen elektrisch aangedreven vrachtwagens. Op basis van ervaringen met twee eerdere projecten heeft VDL samen met de Belgische Colruyt Groep aanpassingen gedaan en is de truck verder ontwikkeld. Een voorbeeld is de Plastic Omnium brandstofcel. Ook is de waterstofopslag aangepast: deze bevat 40 kilogram waterstof onder een druk van 350 bar, verdeeld over 7 tanks van 237 liter. De tanks zijn gemaakt van koolstofvezel, waardoor ze relatief erg licht zijn.

Industrieel ecosysteem

Nederland is een goed voorbeeld van een industrieel ecosysteem en presenteert dit op Hannover Messe aan Duitsland en aan de rest van de wereld. Nederland is sterk in het ontwikkelen en maken van klimaatneutrale technologieën en digitale systemen. Deze technologieën zorgen voor een duurzame toekomst en internationale autonomie. Een aantal voorbeelden hiervan zijn slimme machines voor energie-efficiënte productie, elektrolysers voor waterstofproductie in de industrie, brandstofcellen en batterijen voor duurzame mobiliteit.
Bedrijven die digitale systemen en technologie ontwikkelen, produceren en gebruiken als integrale waardeketen, zijn belangrijk voor een duurzame industrie en samenleving. Deze bedrijven, de overheid, topsectoren en kennisinstituten bundelen hun krachten in het NL Paviljoen. In dit paviljoen in hal 8 op Hannover Messe, komt het hele ecosysteem samen op 300 vierkante meter.

Deelnemers NL Paviljoen

De deelnemers aan het NL Paviljoen zijn:

Bezoek minister

Micky Adriaansens, demissionair minister van Economische Zaken en Klimaat bezoekt dit jaar de Hannover Messe. Net als vorig jaar zal ze de grootste techbeurs van de wereld bezoeken en onder andere een rondgang maken over het NL Paviljoen. Daarnaast bezoeken nog meer hoogwaardigheidsbekleders het paviljoen.

NL Start-up & Scale-up Paviljoen

Naast het Nederlands Paviljoen in hal 8, is het Nederlands start-up & scale-up Paviljoen in hal 17 te vinden. Ook dit paviljoen wordt van de herkenbare NL Branding voorzien.

De Hannover Messe duurt tot en met vrijdag 26 april.

 

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

VDL’s online platform OrderOn.com zet nieuwe stappen

29-04 VDL Groep heeft in 2022 bij zijn toeleveringsbedrijf VDL Technics in Boxtel OrderOn.com gelanceerd.…

Bedrijf en Economie

Siemens Nederland en VDL intensiveren samenwerking voor tweede generatie AGV’s

25-04 Om deze intensieve samenwerking kracht bij te zetten, ondertekenden Dirk De Bilde, CEO Siemens…

Toeleveren

Praktische voorbeelden van KI op Hannover Messe

17-04 “De innovatiekracht van de bedrijven die op de Hannover Messe aanwezig zijn, is groter…

Toeleveren

Altair met AI voor engineering en productie op Hannover Messe

15-04 Altair laat van 22 tot en met 26 april (hal 17, stand D25) onder…

Verspanen

Nieuwe tools Schunk maken toegang tot automatisering eenvoudiger

01-04 “Automatisering is de sleutel tot een gezonde, efficiënte en verantwoordelijke industrie”, benadrukt Timo Gessmann,…

Bedrijf en Economie

VDL ETG bouwt fabriek in Vietnam

20-03 De bouw van de nieuwe VDL-fabriek in het noordoosten van Vietnam start binnenkort. De…

Bedrijf en Economie

VDL Castings bouwt gietwerkzaamheden af

08-01 In de afgelopen periode zijn weliswaar nieuwe markten en nieuwe afnemers voor gietstukken gevonden,…

Bedrijf en Economie

VDL versterkt positie in elektronica met overname Rena

04-12 VDLRena Electronica ontwikkelt en produceert elektronica voor onder andere LED-producten in verschillende markten. Synergievoordelen…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV