Waterstraalpompen voor voorspellend onderhoud

0

Hypertherm introduceerde op de Euroblech waterstraalpompen voor predictief onderhoud. Dit betekent een aanzienlijke verlaging van onderhoudskosten en minder verstoring vanwege niet-geplande onderhoudsbeurten.

Deze nieuwe generatie pompen wordt op de markt gebracht onder de naam HyPrecision Predictive en is voorzien van Hypertherm’s Advanced Intensifier-technologie en andere nieuwe gepatenteerde technologieën zoals een bewakingssysteem voor proportionele druk in gesloten circuits dat zich aanpast aan druk en temperatuur, viscositeit van olie en slijtdelen in het hydraulische systeem; daarbij wordt een technologie toegepast waardoor klanten afdichtingen tot 40% langer kunnen gebruiken. Afgezien van de technologieën die de prestaties verbeteren en uitvaltijd van het systeem beperken, zijn HyPrecision Predictive-pompen speciaal ontwikkeld voor gemakkelijk onderhoud. Aspecten zoals een verdeeldoos met kleurcodes, kabelbomen, fittingen met snelkoppeling en een gemakkelijk bereikbare uitlaatklep maken tezamen het onderhoud sneller en goedkoper.

Veiligheid
Verder zijn HyPrecision Predictive-systemen speciaal ontworpen met het oog op veiligheid. De operator kan de versterker en demper zien door een doorzichtig venster. Met behulp van optionele elektrische vergrendelingen wordt niet-geautoriseerde toegang voorkomen en kan de pomp bij opening automatisch gestopt worden. Tot slot wordt de werkvloer vrij van olie en water gehouden door middel van Seal Maintenance Technology. “Toen we dit systeem ontwierpen, hebben we er hard aan gewerkt om de moeilijkheden te begrijpen waar bedrijven die gebruikmaken van waterstraalmethoden mee geconfronteerd worden. Het grootste probleem was zonder meer onverwachte uitvaltijd van het systeem”, aldus John Caron, marketingmanager waterstraalproducten. “Onze nieuwe HyPrecision Predictive-systemen werden speciaal ontwikkeld om dat probleem weg te nemen en tegelijkertijd te zorgen voor verbeterde productiviteit, prestaties, gebruiksgemak en veiligheid, alsmede lagere onderhoudskosten.” De HyPrecision Predictive-pompen van Hypertherm zijn verkrijgbaar in zes verschillende modellen, met een vermogensbereik van 15 tot 75 pk.