Waveform frezen standaard in nieuwe SharpCAM software

0

Met de nieuwe versie van SharpCAM 3D Pro, beschikbaar sinds begin april, kunnen werkstukken op 3-assige freesmachines nog effectiever worden verspaand.

Prismatische onderdelen die als 3D model worden ingelezen, zijn nu veel sneller te programmeren, door de automatische snedebepaling vanuit een ruwe materiaalafmeting. Ook kunnen CNC frezers complexe producten en vlakken bewerken door toepassing van zeven krachtige 3D cyclussen.

“Met SharpCAM kunnen we nu nog meer op CNC machines produceren”, aldus Peter Schuurbiers, die met zijn CNC Instructie Buro SharpCAM vertegenwoordigt en ondersteunt. “Het lukt hiermee aardig om bedrijven met een beperkt budget vooruit te helpen en CNC opleidingen hiermee aan te vullen. Bijzonder is de complete inrichting van het pakket met onder andere ‘Waveform’ frezen als standaard feature. Met deze techniek kunnen voedingen fors omhoog door de veel lagere freesbelasting. Zo is een tijdswinst tot 50% goed mogelijk.” Nieuw in SharpCAM zijn ook een tijdbesparende vlakfreescyclus en updates om onderdelen sneller te laden en te simuleren, zodat CNC frezers nog prettiger kunnen programmeren. De succesfactor blijft daarbij de userinterface van het programma en het gemak waarmee CNC Frezers/programmeurs er vertrouwd mee raken.
SharpCAM 3D Pro biedt bovendien het volledige pakket 3-assige freesstrategieën aan van Moduleworks. Deze mogelijkheden zijn competitief met elk ander CAD/CAM programma. De 3-assige opgaven zijn zo gemakkelijk uitvoerbaar met de automatische voor- en nafrees algoritmen. Daarbij is een ruime keuze mogelijk uit onder andere offset, parallel, waveform (trochoïdaal of wervelfrezen) en restmateriaal frezen, contouren projecteren en fijne nabewerking met constante ruwheid op 3D oppervlakken.
De software beschikt natuurlijk over de recentste import filters, zodat de elektronische 3D productdata van klanten moeiteloos kunnen worden overgenomen (DXF/DWG, IGES, STEP, STL) en tien gratis postprocessoren met broncode en configurator, om deze zelf te beheren. De aanschaf is eenmalig zonder cloudkosten, update of support abonnement verplichting.
Het CNC Instructie Buro heeft ook een webwinkel voor CNC-metaalverspaning.

www.cncinstructieburo.nl