3D virtuele machines in leslokalen beroepsonderwijs

0

Dankzij de nieuwe Fanuc CNC Simulator Pro software kan in de theorie- en praktijklokalen van het vmbo-en mbo-onderwijs voor de beroepspraktijkvorming de bewerkingsafloop op virtuele CNC-machines worden gesimuleerd.

Het ROC Graafschap College in Doetinchem laat weten dat het prettig werkt voor zowel docent als student. Hiervoor heeft men 24 werkplekken ter beschikking. Zo kunnen fouten worden opgespoord en machinecrashes voorkomen. Diverse e-learning features zijn inbegrepen om de aanleertijd van het werkstukprogrammeren zo aangenaam mogelijk te maken. De kwaliteit van de software en het DIY-instructiepakket valt onder het beheer van het CNC Instructie Buro. “Voor het onderwijs liggen de aanschafprijzen van 12 of 24 seats op een haalbaar niveau”, zegt Peter Schuurbiers van CNC Instructie Buro.

De levering omvat ook diverse werkboeken in de vorm van tutorials en interactieve CNC-programmeer oefeningen. De opzet van de software is overzichtelijk, zodat al snel nieuwe CNC-programma’s kunnen worden gemaakt en gecontroleerd. De benodigde magazijn voorraad tools en werkstukken (bibliotheken) is gemakkelijk aan te vullen.

In de software kan ook kennis worden gemaakt met diverse simulaties van bewerkingen op onder andere bovenfrees-, laser/plasmasnij-, 3D print-machines en zelfs een 5-assige robot om deze te visualiseren. De besturing van een virtuele Drone is als fun toepassing beschikbaar. Het CNC Instructie Buro verzorgt de levering en support.

Fanuc 3D CNC Simulator Pro frezen.
Fanuc 3D CNC Simulator Pro frezen.