Weer twee LVD afkantpersen met automatische gereedschapswisselaar

LVD voegt de ToolCell 220/30 Plus en ToolCell 220/40 Plus toe aan haar gamma afkantpersen met automatische gereedschapswisselaar. De nieuwe Plus-modellen hebben werklengtes van 3 en 4 meter en een plooikracht van 220 ton. De afstand tafel-ram is 570 mm, geschikt voor hogere gereedschappen. De nieuwe gereedschappen, stempels van 231 mm en matrijzen van 130 mm, maken het plooien van stukken met hogere opstaande randen mogelijk.

Hydraulische afkantpersen uit het ToolCell-gamma van LVD bevatten een gereedschapswisselaar en een ingebouwd gereedschapsmagazijn. De machine selecteert en plaatst automatisch de gereedschappen. Terwijl de operator de stukken voor de volgende opdracht klaarzet, stelt de machine automatisch de juiste gereedschappen in, en dat alles zonder handmatige tussenkomst. De grote gereedschapscapaciteit van het magazijn maakt een uitgebreide reeks specifieke toepassingen mogelijk.

Grotere afstand tafel-ram
De nieuwe Plus-modellen hebben een standaard afstand tafel-ram van 570 mm met een slag van 300 mm. Deze kan worden vergroot naar een afstand van 670 mm en een slag van 400 mm. Hierdoor is het mogelijk om meer werkstukken te plooien, van eenvoudig tot complex.

Hoekcontrole tijdens het plooiproces
Het door LVD gepatenteerde Easy-Form® Laser adaptief hoekmeetsysteem is standaard op alle ToolCell-modellen aanwezig en verzekert de nauwkeurigheid van plooibewerkingen. Easy-Form Laser is een in-process hoekmeetsysteem dat bestaat uit twee laserscanners die zich aan de voor- en achterzijde van de tafel bevinden. Het EFL-systeem geeft in real-time informatie door aan de CNC-sturing, die meteen de positie van de ram en de stempel aanpast om de juiste hoek te verkrijgen. Het plooiproces wordt niet onderbroken en er gaat geen productietijd verloren. Dankzij Easy-Form Laser past de machine zich aan aan materiaalvariaties zoals plaatdikte, koudversteviging en walsrichting en compenseert ze automatisch de veranderingen. Bijgevolg levert ToolCell consistente plooiresultaten vanaf het eerste werkstuk.

Industry 4.0 ready
ToolCell is Industry 4.0-ready dankzij de meest recente generatie TOUCH-B-sturing van LVD. TOUCH-B bevat intuïtieve pictogrammen om alle parameters van de machine te bedienen, waardoor er snel en efficiënt gewerkt kan worden. De sturing werkt met een gecentraliseerde CADMAN®-database waarop alle gegevens die relevant zijn voor de productie worden opgeslagen. Dit maakt een vlotte digitale transfer van productiegegevens van managementsystemen naar de werkvloer mogelijk. Communicatie met het management, de planning, productie, offertes, prijsberekening en andere externe softwaremodules worden via een gestandaardiseerde open interface verwerkt.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Sterke groei door focus op RVS en gericht investeren

15-12 Jansen is rond de eeuwwisseling begonnen als lasbedrijf. In 2006 nam hij zijn eerste…

Plaatbewerking

Nieuwe versie LVD’s CADMAN integreert vreemde operaties

06-12 LVD’s softwarepakket helpt het plaatbewerkingsproces te stroomlijnen en maakt slimme fabricage mogelijk. Van basismateriaal…

Plaatbewerking

4Innovators doen aan kruisbestuiving

22-11 Over drie dagen trok het evenement in totaal ruim 150 bezoekers. Dat was minder…

Plaatbewerking

Teqram, Airco/Bystronic en LVD winnen BlechExpo Award

27-10 Teqram heeft met de EasyGrinder de Blechexpo Award gewonnen in de categorie oppervlaktebewerking. De…

Plaatbewerking

LVD toont 20 kW laser en nieuwe softwarefuncties

19-10 Met de krachtige 20 kW Phoenix FL-3015 liggen productiviteit en efficiëntie hoog, ook bij…

Plaatbewerking

Tweede editie 4Innovatorsdays krijgt meer inhoud

11-10 Om de tweede editie van de 4Innovatorsday nog meer inhoud te geven, hebben de…

Plaatbewerking

LVD’s eerste Ulti-Form buigcel in de Benelux gaat naar De Cromvoirtse

21-09 Met deze investering heeft De Cromvoirtse echt een knoop door gehakt. De leverancier van…

Plaatbewerking

De 4Innovators komen terug, met gast-partners

14-07 In de industriële omgeving van dit innovatieve bedrijf zullen de vier vaste partners hun…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X