Wemo wil groei in Noord-Amerika versnellen

Wemo ziet enorme groeikansen in de Verenigde Staten en Canada. Daarom is een team van ervaren medewerkers uit eigen gelederen opgezet om een nieuwe basis overzee op te zetten.

Wemo ontwerpt, bouwt, verkoopt en onderhoudt al meer dan 20 jaar snelle en flexibele productielijnen voor het verwerken van plaatmetaal voor de Amerikaanse markt. Dit gebeurt vanuit het kantoor met productiefaciliteit in Den Bosch. Deze installed base in combinatie met recente verkopen van Wemo-oplossingen in deze regio en het feit dat Wemo een enorm marktpotentieel ziet voor haar productportfolio in deze enorme groeimarkt, heeft geleid tot een verandering in de verkoopstrategie om de huidige groei te versnellen.

Wemo heeft tal van redenen om zijn focus op de Amerikaanse markt te vernieuwen. Allereerst kan de machineproducent voldoen aan de huidige behoefte in de markt door oplossingen aan te bieden voor het verwerken van plaatmetaal welke om kunnen gaan met een hogere output en meer flexibiliteit binnen een productfamilie. Bovendien is er een groeiende vraag naar staalproducten. Om in een vroeg stadium kansen te zien en om de huidige groei te versnellen, streeft Wemo naar een onafhankelijke en proactieve marktbenadering. “De hoogwaardige en innovatieve oplossingen die we aanbieden voor de plaatverwerkende industrie, hebben een uitstekende productiviteit, hoge nauwkeurigheid en reproduceerbaarheid binnen productfamilies. Een perfecte oplossing voor bedrijven die behoefte hebben aan een goede prijs per product, flexibiliteit en hoge productiviteit in een veeleisende markt’, zegt Jeff Hagelen, CEO van Wemo.

Fysieke basis
Het team dat nu is aangewezen om de nieuwe basis overzee op te zetten, staat onder leiding van Vice President van Business Development Johan Poorthuis. Zijn ploeg bestaat uit Sales Engineers, Service Engineers en Marketing medewerkers en daarnaast een Office Support-structuur. “We missen een fysieke basis in de VS. We gaan een verkoopteam samenstellen, evenals een serviceorganisatie, in Noord-Amerika, die dagelijks actief bezig gaat met de eisen van de klant, campagnes, bezoeken en follow-ups, om ervoor te zorgen dat we de markt doorgronden, kansen lokaliseren en de beoogde groei mogelijk maken”, stelt Poorthuis. Hagelen vult aan: “Ons uiteindelijke doel is om een volwaardige en onafhankelijke Wemo Noord-Amerika vestiging voor verkoop en service op te zetten met gepassioneerde collega’s die samen met onze klanten impact maken.” Om dat doel te bereiken is de samenwerking met agent Automated Fabrication Systems (AFS) stopgezet. De belangrijkste focus van Wemo ligt op klanten binnen vijf sectoren: legbordstellingen, stalen kasten, stalen deuren, plafondpanelen en systeemwand panelen.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Slimme oplossingen voor plaatbewerking van Widenhorn

08-09 De producten die Widenhorn levert zijn gericht op de plaatverwerkende industrie en machineonafhankelijk. Dat…

MetaalNieuws Extra IM

Vijf tips voor het gebruiken van metaal in je tuin

03-08 Hierbij past een moderne zwarte overkapping uiteraard ook echt perfect, wat alsnog gemaakt is…

Plaatbewerking

MetaalNieuws: Special Plaat- en buisbewerking

31-05 Wilt u uw noviteiten in deze speciale editie delen in een oplage van bijna…

Columns

Gaat het weer een beetje meneer van den Hurk?

17-05 Als iets in onze sector het laatste half jaar een ijzingwekkende connectie heeft met…

Plaatbewerking

Partnerschap van coil tot kast

16-02 De twee Nederlandse bedrijven willen de productiviteit en de flexibiliteit in het productieproces, van…

Materialen

Two 4 Steel steeds sterker in titaan en nikkel

10-02 Bruinsma schrikt er soms van hoe snel de tijd gaat. Two 4 Steel is…

Plaatbewerking

MetaalNieuws – Thema Plaat- en Buisbewerking

01-02 Wilt u uw noviteiten in deze speciale edities delen in een oplage van bijna…

Plaatbewerking

Complex? Geld is er genoeg!

21-10 ‘Geld is er genoeg, maar de onzekerheid houdt investeringen tegen.’ Dat is wat ik…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X