Werkpaard Voortman V310 biedt door nieuwe features nog meer mogelijkheden

De Voortman V310 plaatbewerkingsmachine was al een echt werkpaard, maar heeft recentelijk een upgrade gekregen om nog efficiënter te kunnen werken. De V310 is een van de meest complete plaatbewerkingsmachines op de markt; een volledig scala aan processen wordt benut op een beperkt aantal vierkante meters.

De Voortman V310 kan volautomatisch hardmetaalboren, 3D bevel snijden en volledige contouren frezen. Een 24 inch touch paneel biedt waardevolle informatie en suggesties om het productieproces zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Zo freest, boort en snijdt de machine zonder beperkingen elk product met slechts een druk op de knop. De geavanceerde VACAM-softwarefuncties geven feedback over de machine, zodat opdrachten efficiënt te clusteren zijn en er zelfs onbemand geproduceerd kan worden. Deze en nog veel meer ingebouwde intelligentie en functies maken de V310 een echte allrounder.

Boren, frezen en snijden

De machine kan volautomatisch hardmetaalboren, 3D bevel snijden en daarnaast ook volledige contouren frezen. VACAM Scheduling en Buffering stellen gebruikers in staat alle processen onbemand uit te voeren. De V310 maximaliseert de productiviteit en uptime, waarbij een dashboard waardevolle informatie geeft over de voortgang van bewerkingen. Voortman is expert in het boren van staal.

De ontwikkelaars bij de machineproducent gaan tot het uiterste om een verscheidenheid aan innovatieve en doordachte oplossingen te creëren. Deze oplossingen worden gerealiseerd volgens drie hoofddoelstellingen: Hoge kwaliteit met minimale nabewerking, een sterke mate van automatisering en procesintelligentie en aanzienlijke verlaging van productiekosten en manuele fouten.

Complete onderdelen op 1 station

De V310 levert maximale flexibiliteit in bewerkingsprocessen. Door alle stappen van het productieproces op één station uit te voeren, kan het productieproces vereenvoudigd worden en realiseert men aanzienlijke besparingen op logistieke kosten. De veelzijdigheid van deze machine zorgt ervoor dat bijna iedere opdracht uitgevoerd kan worden en de machine vrijwel nooit stil hoeft te staan.

Onbemand in de nacht

Als het gaat om het verleggen van grenzen, is het langer onbemand laten draaien van de machine een van de meest in het oog springende mogelijkheden van de V310. Via een dashboard ziet de operator wanneer hij bij de machine moet zijn voor een handmatige interventie. Wanneer de operator niet bij de machine hoeft te zijn, kan hij zich op andere plaatsen in de werkplaats nuttig maken. Met andere woorden: waarde toevoegen waar dat op specifieke momenten het meest nodig is.

Waardevol inzicht voor operator

Met ingebouwde proceskennis en automatiseringen in de software wordt de operator ontlast van specifiek benodigde kennis. Een 24 inch touch paneel biedt waardevolle informatie en suggesties om het productieproces zo soepel mogelijk te laten verlopen. Veelvoorkomende handmatige taken worden hiermee vereenvoudigd of ingekort. Het gemak voor de operator komt hiermee ten goede aan de continuïteit in productiekwaliteit en de totale uptime.

Ingebouwde intelligentie

Het doel van de V310 is om werkplaatsen minder afhankelijk te maken van aanwezige kennis. Complexe producten moeten met één druk op de knop gemaakt kunnen worden. Voortman introduceert hiervoor de nieuwe Xtensive Bevel Cutting-technologie, waarbij zelfs het snijden van complexe bevel snedes volledig automatisch verloopt zonder handmatige correctie of de noodzaak van een voorgesneden voorbeeld product.

Dit wordt gerealiseerd door automatische berekeningen van de freespaden, ramping-cycli en vereiste gereedschappen door de VACAM software. In combinatie met de Dross Inhibitor, voor het minimaliseren van slak tijdens het doorsteken van materiaal, TrueVolt technologie en Xtensive Hole Technologie, is de V310 in staat complexe producten volautomatisch te bewerken.

Maximaliseer uptime en capaciteit

Met de V310 zijn handmatige bewerkingen goed te ondersteunen en stroomlijnen. Hierdoor zal stilstand minimaal zijn, met weinig tot geen invloed op het snijproces en de productkwaliteit. De Voortman experts staan 24 uur per dag tot de beschikking van de klant en zij bieden ook vele opties om eventuele stilstand te voorkomen. Omdat alle plaatbewerkingsmachines gebruik maken van dezelfde X-rail, zijn verschillende processen te combineren of gelijktijdig uit te voeren. Hiermee is altijd de gewenste productiecapaciteit te realiseren.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Webinar Voortman: verbeter uw plasma consumable management

15-06 Dit webinar wordt gehouden op donderdag 23 juni om 15.30 uur en is uiteraard…

Plaatbewerking

Red Tooling System oplossing voor voorraadverlies

03-11 Productiebedrijven kunnen zich geen tijdverlies permitteren omdat tools hen in de steek laten of…

Verspanen

Voortman selecteert nieuw zaagblad

29-09 Niets is zo frustrerend als een zaagblad dat snel bot wordt en producten zaagt…

Plaatbewerking

Voortman V303 maakt van operator een werkplaatsmanager

24-03 Met deze machine kan de operator zijn tijd efficiënter benutten omdat hij niet continu…

Featured

Metamorfose MWA krijgt gestalte met twee topmachines

26-05 ‘Snijspecialist’ staat er nu nog met grote letters op de voorgevel van het bedrijfspand…

Plaatbewerking

Verhuizing lasafdeling betekent efficiencyslag voor Voortman

08-03 Voortman Parts II (Construction), de lasafdeling van Voortman Steel Machinery, is verhuisd naar een…

Plaatbewerking

Voortman presenteert gloednieuwe raveelrobot

20-02 Voortman Steel Machinery presenteert op de TechniShow haar innovaties op het gebied van machine-…

Plaatbewerking

Plaatbewerking van morgen: de 5 elementen van succes

29-04 Op 15 en 16 mei wordt in het Voortman Experience Center in Rijssen de…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen