Widenhorn leverancier van Ophir laserlenzen en spiegels

Widenhorn Innovatieve Applicaties voor Plaatbewerking is sinds begin september leverancier van de laserlenzen en laserspiegels van Ophir. “Dit is een mooie aanvulling op de software oplossingen die wij bieden”, stelt Anco Euser, directeur van Widenhorn.

“Want wij willen onze klanten een zo optimaal mogelijke service bieden en zoveel mogelijk uit hun machines laten halen. Dit is niet alleen met software mogelijk, maar ook de combinatie met bijvoorbeeld duurzame en hoogwaardige laserlenzen is belangrijk.”

Meerwaarde
Vlak voor de zomer is Widenhorn Innovatieve Applicaties voor Plaatbewerking benaderd door Ophir, een van de marktleiders op het gebied van laserlenzen en spiegels, om hun producten in Nederland te vertegenwoordigen. Vanwege haar jarenlange ervaring, kennis van de markt en de grote klantenkring wordt Widenhorn wel vaker benaderd door fabrikanten van software en/of hardware om deze te representeren. “Meestal biedt dit geen directe meerwaarde voor onze klanten, maar Ophir vormde hierop een uitzondering”, aldus Euser. “Naast dat Ophir een van de wereldwijde marktleiders op het gebied van laserlenzen en -spiegels is, kan Widenhorn met de laserlenzen een nog betere service bieden aan de plaatverwerkende industrie. De concurrentie wordt steeds sterker in de metaalindustrie en in deze uitdagende tijden, kunnen wij onze klanten met deze uitbreiding nog beter van dienst zijn en ondersteunen. De combinatie met onze software is uniek, om de snijresultaten verder te verbeteren en de duurzame verbruiksonderdelen, wat lenzen toch zijn, verder te optimaliseren.”

Betere duurzaamheid
Ophir ontwikkelt laserlenzen en -spiegels voor alle fabricaten lasersnijmachines en is een van de belangrijkste leveranciers aan deze fabrikanten. Er zijn verschillende type lenzen beschikbaar voor een betere duurzaamheid, zoals de Duralens, Black Magic en Clear Magic. Daarbij hebben de Magic type lenzen een zeer lage absorptie. Ook de technologie en innovatie in lenzen gaat vooruit en Ophir gaat hier duidelijk in mee. Zo zijn er ook lenzen voor fiberlasers en intelligente RFID lenzen beschikbaar.

Widenhorn heeft een uitvoerige training gekregen en er is inmiddels ook een uitgebreide voorraad, zodat direct geleverd kan worden aan bedrijven. De eerste lenzen waren binnen een week al verkocht en geleverd, mede door de goede prijs/kwaliteitverhouding.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

Succesvolle TechniShow voor Widenhorn

21-03 De TechniShow was voor Widenhorn een enorm succes. Er werden drie keer zoveel bedrijven…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV