Widenhorn neemt lasersnijonderdelen KIS over

Sinds 2013 verkoopt Widenhorn lenzen, spiegels en alle andere onderdelen voor Lasersnijmachines. Dit als aanvulling op de CADCAM, calculatie, planning & shopfloor oplossingen waarin het bijna 105-jarige familiebedrijf is gespecialiseerd.

Anco Euser (met rode trui) en Dinant Heezen (rechts) met het team van KIS na de overname van de spareparts afdeling voor lasersnijmachines.

“Wat startte als een bescheiden aanvulling op onze software activiteiten, omdat we ons breder wilden specialiseren op het gebied van plaatbewerking, is uitgegroeid tot een florerende tak binnen ons bedrijf”, vertelt directeur Anco Euser. Inmiddels is Dinant Heezen, de volgende generatie in het familiebedrijf, verantwoordelijk voor deze tak. “Zoals ik ooit 25 jaar geleden begon in het bedrijf met plaatbewerking is Dinant 5 jaar geleden gestart met de steeds groter wordende tak van snijonderdelen.” In al die jaren heeft hij veel geleerd van zowel fabrikanten als collega’s en klanten waar hij heeft meegelopen bij lasersnijmachines in de productie. “Ik kan inmiddels klanten niet alleen uitstekende kwaliteit producten leveren, maar ook een goed advies geven over de juiste nozzles om tot een optimaal snijresultaat te komen”, legt Dinant uit.

Overname lasersnijonderdelen KIS

Widenhorn probeert altijd te doen waar het sterk in is en zoekt daarbij graag samenwerking met andere specialissten. Voor onderhoud, installatie of service op CO2 lasersnijmachines werkte Widenhorn vaak samen met Primoteq, dat inmiddels KIS CNC Services is. KIS deed niet alleen service, maar was ook leverancier van spareparts voor met name CO2 lasersnijmachines. Door de overname van Primoteq door de KIS Group kwam de aandacht steeds meer te liggen op de andere takken van het bedrijf; CNC-verspanen en hijs- en heftechniek. Uiteindelijk besloot KIS te zoeken naar een geschikte overnamekandidaat voor de laser spareparts afdeling. Robin Mulder, Technical Sales Manager van KIS, licht de keuze voor Widenhorn toe. “Wij zochten een betrouwbare partner die onze klanten kon blijven bedienen. Door de samenwerking en de prettige relatie met Widenhorn hebben we die eerst benaderd. De deal was voor ons allebei zo interessant dat we er met één gesprek uit waren.”

Groei

Waar in de plaatbewerking het aantal CO2 lasers al jaren hard terugloopt, blijft Widenhorn zelfs in dat segment groeien. Hoe dat mogelijk is kan Dinant enkel verklaren door de kwalitatief hoogwaardige producten, de scherpe prijs in combinatie met de enorme voorraad en ‘ouderwetse‘ service. “Ons streven is om alles wat voor 16.00 uur wordt besteld de volgende dag bij de klant te hebben. Dat kan alleen met een grote voorraad. Als klanten bij ons een nieuw item bestellen, houden we het direct op voorraad. Doordat we steeds meer klanten krijgen, kunnen we steeds groter inkopen en dat is voor iedereen voordelig.”

Naast goed advies blijft service de belangrijkste pijler van Widenhorn. Regelmatig wordt gepensioneerde familie op pad gestuurd voor een spoedlevering bij een klant die onverhoopt stilstaat, zonder al te veel extra kosten. “We noemen het altijd ouderwets,” vervolgt Dinant. “Omdat wij proberen zo klantvriendelijk mogelijk te zijn. Klanten kunnen gewoon een bestelling doorbellen of mailen. Geen moeilijke en vertragende belsystemen bij ons, maar gewoon bij mij of een collega bestellen en het wordt geregeld. Als je bij een machine staat in de productie, heb je vaak geen computer bij de hand om via een of ander systeem te bestellen.”

Naast goed advies is service de belangrijkste pijler van Widenhorn. Voor spoedleveringen wordt regelmatig een gepensioneerd familielid ingeschakeld.

Naast goed advies is service de belangrijkste pijler van Widenhorn. Voor spoedleveringen wordt regelmatig een gepensioneerd familielid ingeschakeld.

Breed assortiment

Door de overname van de spareparts afdeling van KIS heeft Widenhorn een nog breder assortiment en bredere klantenkring. Onderdelen voor 25 jaar oude CO2 lasersnijmachines, maar ook voor de nieuwste fiberlasersnijmachines van werkelijk alle merken zijn verkrijgbaar. Iedere maand komen er wel nieuwe nozzles, keramieken of protective windows bij. Meer dan 90% daarvan wordt in Europa gefabriceerd onder de hoogste kwaliteitseisen. Hierdoor levert Widenhorn ook aan machineleveranciers en kan het zelfs de complete afhandeling en levering verzorgen aan hun klanten.

TechniShow

Widenhorn is al sinds 1951 onafgebroken aanwezig op de TechniShow. Naast de innovaties op het gebied van software voor plaatbewerking zijn Dinant en Anco aanwezig om bezoekers te adviseren over alle snijonderdelen, gereedschappen en kantfolie. Naast de onderdelen voor CO2- en fiberlasers zijn ook vele onderdelen beschikbaar voor water- en plasmasnijmachines, zoals straalpijpjes, elektrodes en shields.

Widenhorn
Hal 7, stand C001

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

TechniShow is nog steeds springlevend

25-03 De twijfel vooraf werd natuurlijk ingegeven door Covid en de zomereditie van de TechniShow…

Automatisering

ESEF-exposant De Makers kiest op TechniShow voor calculatie-oplossing van Widenhorn

25-03 Omdat het bedrijf groeiende is en het aantal klanten wil verbreden ontstond de noodzaak…

TechnishowNieuws

Bruisende TechniShow goed voor bijna 30.000 bezoekers

20-03 Ricardo Vivas, beursmanager, blikt terug op een succesvolle beursweek: “Het bruiste op de beursvloer.…

TechnishowNieuws

BMO Automation wint TechniShow Innovation Award: ‘Supergaaf!’

15-03 Zestien TechniShow exposanten dongen dit jaar mee naar de award. Daarvan waren drie inzendingen…

TechnishowNieuws

TechniShow en ESEF Maakindustrie vandaag van start!

12-03 Met het thema ‘De Maakindustrie van Morgen’ pakken honderden exposanten groots uit met machines…

TechnishowNieuws

Valk Welding: automatisch robot programmeren is niet langer toekomstvisie

11-03 Het automatisch programmeren van robots is al jaren een hot item in de industrie,…

Automatisering

Onbemand beladen en ontladen hoeft niet complex te zijn

08-03 “Dit jaar doen we het anders dan andere jaren op de TechniShow. Op onze…

TechnishowNieuws

Wolthuis present met machines van vertrouwde fabrikanten

06-03 De Macc 700DI zaagmachine met halfautomatische bediening van de Italiaanse machinebouwer MACC heeft een…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV