Widia breidt Victory wisselplaten programma uit

Het Widia Victory wisselplaten programma is uitgebreid met nieuwe geometrieën en hardmetaalsoorten die efficiënt draaien verbeteren door uitstekende spaanafvoer voor probleemloos bewerken en hogere standtijden.

Het geslepen, sterk positieve ontwerp van de Victory FS geometrie is volgens de producent excellent voor eindbewerkingen waarbij oppervlakteafwerking en minimale toleranties kritische factoren zijn. De nauwkeurige slijpbewerking, speciale neusgeometrie en optimale snijkantbehandeling zorgen voor een minimale thermische belasting en beheerste spaanbreking. De grote spaanhoek verlaagt de snijkrachten en snijkantsopbouw.
Dit concept is in het bijzonder geschikt voor moeilijke materialen zoals Inconel en Rene in de lucht- en ruimtevaart en hoog gelegeerde kobalt-chroom en staal toepassingen voor de medische industrie.

De FS geometrie is leverbaar in WS10PT, een PVD-hardmetaalsoort. Deze soort is voorzien van een dubbele coating die de eigenschappen en kerfweerstand verbeteren voor hogere productiviteit en een gecontroleerd productieproces. Alle wisselplaten ondergaan na het coaten een speciale behandeling om spanningen weg te nemen en de taaiheid van de snijkant te verbeteren. Dit vertraagt snijkantsopbouw en resulteert in langere standtijden. WS10PT is ook leverbaar in andere geometrieën waaronder de Universal Roughing (UR) geometrie.

Prestaties bij roestvast staal
Widia heeft de UR geometrie ontwikkeld om de prestaties bij het ruwen en gemiddeld ruw voordraaien van staal en roestvast staal te verbeteren. Het unieke spaanbreek- en spaanhoek profiel voorkomt lintspanen en gereedschap breuk. De positieve spaanhoek verlaagt de snijkrachten en verbetert de kerfweerstand. Samen met een meer-lagen coating en een ZrCN topcoating voor betere prestaties en duidelijke slijtage-identificatie, resulteert dit in efficiënte verhogingen van snelheden en voedingen. Cyclustijden worden korter en de productiviteit neemt toe.

De soorten WP15CT, WP25CT en WP35CT zijn ook leverbaar met de UR geometrie voor betere prestaties op staal. Met nadruk op de uitstekende combinatie van taaiheid en snijprestaties, is WP15CT universeel toepasbaar voor gemiddeld en fijn draaiwerk, ook met onderbroken snede, met of zonder koeling.
WP25CT is het best inzetbaar bij gemiddelde en lichte ruw bewerkingen, met of zonder koeling, ook op onderbroken snede. WP35CT is de beste keuze bij alle ruwe en zware ruw bewerkingen, eveneens met of zonder koeling en onderbroken snede. Deze nieuwe soorten zijn ook voorzien van de ZrCN topcoating en nabehandeling die de wrijvingsweerstand vermindert, de snijkant-sterkte verbetert en functioneert als slijtage-indicator.

Distributeurs voor Widia in Nederland zijn Oude Reimer in Hilversum en Wolschläger in IJsselmuiden.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Ceratizit introduceert standaard voor CO2-voetafdruk hardmetaal

19-07 In combinatie met een score- en classificatiesysteem belooft de hardmetaalspecialist een grotere transparantie met…

Verspanen

Ceratizit introduceert ‘groen’ hardmetaal

07-09 Een universeel gereedschap voor voorbewerken, afwerken, contourdraaien, facing en longitudinale draaiïng? Met High Dynamic…

Verspanen

Uitbreiding af- en groefsteekgereedschappen Dormer Pramet

06-04 Deze uitbreiding is een vervolg op de nieuwe af- en groefsteekgereedschappen, die in november…

Verspanen

Wisselplaten autonoom controleren en vervangen

13-01 Wisselplaten die worden ingezet voor verspanende bewerkingen, werden tot nu toe handmatig gecontroleerd en…

Verspanen

Optimaal samenspel tussen gereedschap, machine en strategie

02-10 Wanneer cyclustijd, kwaliteit, complexiteit, standtijd en kosteneffectiviteit niet ter discussie staan, is veel verspaningswerk…

Verspanen

Frezen met hoge voedingen

17-03 Dormer Pramet heeft zijn assortiment frezen voor het werken met hoge voedingen zoals in…

Verspanen

Gietijzer draaien

28-01 Tungaloy Benelux introduceert wisselplaten in de keramische kwaliteit TZ120 voor het draaien van gietijzer…

Verspanen

Royal Eijkelkamp duurzaam met nieuwe combinatie

06-01 Met de aanschaf van een nieuwe CNC draai- en freescombinatie met automatische robot zet…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?