Wiltec laat het Leger ‘de kleren krijgen’

0
423

Als eerste bedrijfskledingleverancier in Nederland gaat Wiltec de samenwerking aan met het Leger des Heils, om kleding in te zamelen voor het goede doel. Met de campagne ‘Het Leger kan de kleren krijgen!’ zorgen de partijen er samen voor dat kleding en schoenen een tweede leven krijgen.

Wiltec heeft duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staan en werkt zoveel mogelijk volgens het Cradle to Cradle concept, waarbij materialen opnieuw ingezet of gerecycled worden. Bovendien merkte Wiltec dat er vanuit haar klanten steeds meer de behoefte was om kleding een tweede leven te geven. Om deze redenen ging Wiltec op zoek naar een oplossing en kwam uit bij het Leger des Heils ReShare. Met de campagne ‘Het Leger kan de kleren krijgen!’ krijgen kleding en schoenen een tweede leven. Met elke kilogram hergebruikt textiel wordt er een reductie van 3,4 kilo CO2 uitstoot gerealiseerd! Maandag 5 mei tekenden Wiltec en het Leger des Heils de overeenkomst van deze nieuwe samenwerking.

De ingezamelde kleding is bestemd voor verschillende goede doelen.

– Een gedeelte van de kleding wordt gratis weggegeven aan mensen die ze niet kunnen betalen. In Nederland, maar ook in het buitenland. In februari hielp ReShare bijvoorbeeld Syrische vluchtelingen aan kleding, dekens en knuffels. Er staat altijd een noodvoorraad klaar.
– Een gedeelte van de kleding gaat naar een tweedehands kledingwinkel van het Leger des Heils. Daar wordt het verkocht aan mensen die rondkomen van een minimum inkomen of het wordt gratis verstrekt aan mensen in een crisissituatie.
– Tot slot wordt een gedeelte van de kleding verkocht. Met de opbrengst van deze kleding ondersteunt ReShare projecten van het Leger des Heils, zoals de opvang van tienermoeders en daklozen.

Wiltec is specialist op het gebied van beroepskleding en persoonlijke beschermingsmiddelen. Dankzij deze samenwerking kan het bedrijf relaties, naast een volwaardig PBM- en kledingpakket, de service aanbieden kosteloos oude werkkleding en veiligheidsschoenen te recyclen. Kijk voor meer informatie op www.wiltec.nl/c2c. In de Wiltec shop in Uden staat voor lokale bedrijven een box waar iedereen oude kleding kan inleveren.