Bescherming tegen hitte, straling en vonken

0

Lassers hebben speciale, beschermende kleding nodig. Maar iemand die slechts af en toe moet lassen, heeft uiteraard een andere uitrusting nodig dan iemand die regelmatig of zelfs voortdurend laswerkzaamheden uitvoert. Om aan alle verschillende vereisten te voldoen, heeft textiel-dienstverlener Mewa de nieuwe lasbeschermingskleding Dynamic ontwikkeld in drie varianten.

‘Dynamic Flame’ is gemaakt voor mensen die af en toe laswerkzaamheden moeten uitvoeren, zoals mechatronici, elektriciens en onderhoudstechnici. De kleding beschermt tegen kleine metaalspatten, kort contact met vlammen en stralingswarmte. Echte lassers, die werkzaam zijn in de machine-, voertuig-, staal- of fabrieksbouw of op scheepswerven, beschermen zich beter met ‘Dynamic Flame Extreme’. De robuuste stof van deze collectie biedt extreme hittebescherming bij thermische metaalverwerking. Wie op regelmatige basis last , kan kiezen voor ‘Dynamic Flame Advanced’. Deze derde variant wordt medio 2020 gelanceerd.

Optimaal draagcomfort
Deze indeling is uiteraard slechts een ruwe richtlijn. “De keuze voor een bepaalde lijn van beschermende kleding hangt altijd af van de risicoanalyse van de werkplek”, benadrukt Silvia Mertens, Productmanagement-verantwoordelijke bij Mewa. De nieuwe lijn hitte- en vlambeschermingskleding is ontstaan uit de verdere ontwikkeling van het Dynamic-assortiment, dat wordt gekenmerkt door maximale bewegingsvrijheid, doorgedreven draagcomfort en een ‘cool’ design. “We zorgen er bovendien voor dat onze beschermende kleding perfect past bij de normale werk-kleding, waardoor alle werknemers van een bedrijf dezelfde look dragen”, voegt Silvia Mertens nog toe.

Textielsharing
Mewa biedt de beschermende werkkleding aan in een full-service Textielsharing-systeem. Zo besparen ondernemers en logistiek verantwoordelijken op de kosten voor aankoop, opslag en textielverzorging. Bovendien hoeven ze het hoofd niet te breken over de voortdurende aanpassing van de behoeften, bijvoorbeeld wanneer iemand in het team een andere broek nodig heeft of wanneer er nieuwe werknemers worden aangenomen.