Zet je loopbaan in de metaal in beweging

Alle medewerkers van bedrijven die onder de opleidingsfondsen OOM, AO Metalektro, Wij-Techniek en OOC vallen, kunnen kosteloos gebruik maken van een loopbaancoach. Dit is volgens vakbond CNV een mooie kans om te werken aan duurzame inzetbaarheid.

Vakbond CNV is momenteel bezig de mogelijkheden van een loopbaancoach onder de aandacht te brengen van medewerkers in de metaal en de metalektro, zodat ze hier veel meer gebruik van gaan maken.

Een loopbaancoach helpt de medewerker bijvoorbeeld bij het beantwoorden van vragen als hoe haal ik meer energie uit mijn werk, ik wil mezelf ontwikkelen, maar hoe pak ik dat aan en hoe blijf ik de laatste jaren tot aan mijn pensioen met plezier aan het werk.

Plan van aanpak

Door het doen van opdrachten en testen onderzoekt de medewerker samen met de coach waar hij blij van wordt, waar hij goed in is en waar hij nog in kan groeien. Daarna wordt een actieplan gemaakt, waar de medewerker zelf mee aan de slag gaat. De coaching – bestaande uit een kennismaking en een of meerdere gesprekken van minstens een uur – vindt plaats op een afgesproken locatie of online. Mocht de medewerker naar aanleiding van het loopbaantraject een opleiding of training willen volgen, dan kijkt de loopbaancoach of er een subsidieregeling beschikbaar is via een van de scholingsfondsen. Zo kunnen de kosten hiervan beperkt blijven.

Medewerkersvouchers

Loopbaancoaches van vakbond CNV zijn momenteel bezig de mogelijkheden van een loopbaancoach onder de aandacht te brengen van medewerkers in de metaal en de metalektro, zodat er veel meer gebruik van gaat worden gemaakt. Bij de opleidingsfondsen is er nog een flinke subsidiepot voor gratis loopbaancoaching en medewerkersvouchers van € 1.500, waarmee een cursus, training of opleiding kan worden gevolgd.

Aanmelden kan eenvoudig op de website, een loopbaancoach neemt dan zo snel mogelijk contact op om te bekijken wat de mogelijkheden zijn.

Bedrijvengids

Metaalnieuws inBeeld

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema