Micro Lasersystems levert volwassen snij- en markeersystemen

Voor het eerst sinds een aantal jaren neemt Micro Lasersystems uit Elst weer deel aan een vakbeurs in Nederland.  Op METAVAK worden een lasersnijmachine en een lasermarkeerunit gedemonstreerd, waarmee directeur/eigenaar Ramon Slief laat zien dat zijn bedrijf een flinke ontwikkeling heeft doorgemaakt. Niet alleen zijn er diverse systemen geïnstalleerd, ook zijn de machines volwassen geworden.

In de afgelopen periode is intensief gewerkt aan de doorontwikkeling van de machines die in samenwerking met de Duitse firma Imes-Icore gebouwd worden. Deze samenwerking, waarbij Imes Icore zijn CNC-kennis inbrengt en Micro Lasersystems zijn kennis van lasers, resulteert in kwalitatief hoogwaardige lasersystemen, die niet alleen in Nederland, maar ook in Duitsland steeds beter aanslaan. Samen met zijn Duitse partner exposeert Slief met deze systemen op grote internationale beurzen als AMB, Blechexpo en Euroblech.

Maar ondertussen vergeet hij de Nederlandse markt natuurlijk niet. “We hebben hier al diverse systemen geplaatst. Daarbij doen we het ook op scholen heel goed. Er staan machines van ons bij Windesheim in Zwolle, ROC Amsterdam en ROC Leeuwenborgh in Sittard. Dat is erg leuk, want op scholen gaan ze anders met zulke machines om als in de industrie. Daar haal je veel informatie uit.”

Gantry systeem
Maar ook bij industriële bedrijven heeft Micro Lasersystems al meerdere snijsystemen geplaatst. “De kinderziekten zijn er nu wel uit”, zegt Slief. “Onze producten zijn echt volwassen geworden en dat wil ik op METAVAK graag laten zien. “We hebben bijvoorbeeld het machineconcept veranderd. Eerst bewoog de tafel, nu werken we met een gantry systeem. Daarbij blijft het product stil liggen en beweegt de laser over de plaat. Dat werkt nauwkeuriger.”

Moeilijke materialen
De snijmachines kunnen worden geleverd met een breed scala aan laserbronnen, wat mogelijkheden geeft om moeilijk te snijden materialen als aluminium, messing en koper te bewerken. “Vooral de nieuwe gepulste fiberlasers werken goed. Die hebben een bepaalde bescherming tegen de reflectie van het materiaal, waardoor er geen risico is op schade aan de laserbron. Wij doen veel in messing en aluminium snijden. Voor ons is de markt tot 3 mm RVS. Dat is onze grens, voor daarboven zijn er anderen. Wij bouwen voor kleine producties, waarbij de klant de machine nog met de hand wil beladen en dat ook kan omdat de platen tilbaar zijn.”
Micro Lasersystems toont op METAVAK een compacte snijmachine met een snijbereik van 600×1000 mm. Dat is een middelgrote machine. De grootste machine die het bedrijf levert heeft een snijbereik van 1×1,5 meter.

Markerunit
Tevens wordt een markeerunit in een compacte behuizing getoond, die met name is gemaakt voor enkelstuks markeren. Deze machine is modulair opgebouwd, zodat ook een rotatie-as of een x- y-tafel kan worden toegevoegd al naar gelang de wensen van de klant. De markeerunit is ontwikkeld op basis van een fiberlaser, maar als de aard van de te markeren materialen daar om vraagt, kan ook een CO2 laserbron worden geplaatst.

Micro Laser Systems
Stand 253

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

20 jaar MetaalNieuws in jubileummagazine samengevat

27-10 In een speciaal jubileummagazine (A4-formaat) dat begin december zal gaan verschijnen blikken wij samen…

Plaatbewerking

Wisseling van de wacht bij Rolleri

18-10 Eli de Jager is zijn carrière bij Rolleri op bijna dezelfde wijze begonnen als…

Oppervlaktetechniek

Topfinish maakt polijsten, ontbramen en reinigen tastbaar

13-10 Tijdens de beurs presenteerde de specialist het finishen van lasergesneden sleutelhangers. Bezoekers konden hiermee…

MetavakNieuws

METAVAK erg positief verlopen voor zowel exposanten als bezoekers

11-10 “Het sentiment was bij zowel bezoekers als exposanten erg positief. Na een jaar noodgedwongen…

MetavakNieuws

Zesde tand maakt trochoïdaal frezen nog productiever

06-10 Trochoïdaal frezen is als ruwfreesbewerking inmiddels een standaard strategie geworden. In veel machinefabrieken waar…

MetavakNieuws

Dormatec creëert stabiel proces met randapparatuur

03-10 Om meer output te genereren op dezelfde hoeveelheid vierkante meters, investeren maakbedrijven in allerlei…

MetavakNieuws

Krachtige, alles-in-één software voor metaalbedrijven

01-10 ECI is ontstaan vanuit de samenwerking tussen gerenommeerde softwareleveranciers van de producten Bemet (voorheen…

MetavakNieuws

Topfinish – 30 jaar finishing

01-10 De afmetingen van de machines vormen een leuke uitdaging voor Topfinish, en ook voor…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X