Limas demonstreert high speed cutting

0
146

Op 5 en 6 oktober vinden bij Limas CNC Machinery technologiedagen plaats met als thema ‘high speed cutting’. Deze dagen worden georganiseerd in samenwerking met Spinner, Diamond Tooling Systems, Heidenhain en Biss/Hainbuch.

De afgelopen periode testte Limas samen met deze partners ultraharde snijgereedschappen en nieuwe besturingsopties. Conclusie: door gebruik te maken van ultraharde snijgereedschappen, ten opzichte van bijvoorbeeld hardmetaal, kan de productiviteit aanzienlijk worden verhoogd.

Workshop
In Inconel 718 zijn snijsnelheden tot 300 meter per minuut haalbaar en in aluminium tot 2.000 meter per minuut. Interessante toepassingen voor bijvoorbeeld lucht- en ruimtevaart, maar ook op andere vlakken valt er volgens Limas veel winst te behalen. Tijdens de workshop wordt dit uitgebreid gedemonstreerd.

Tijdens de technologiedagen wordt tevens hardfrezen gedemonstreerd in gereedschapsstaal (1.2379), waarbij vlakfreessnelheden tot 400 meter per minuut worden gehaald. Ook wordt precisie harddraaien in gehard staal gedemonstreerd. Alle demonstraties worden verzorgd op standaard machines uit het Spinner machineprogramma.

Programma technologiedagen
DTS start met een presentatie over het gebruik van ultraharde snijgereedschappen voor het verspanen van materialen. Vervolgens verzorgt Heidenhain een presentatie over hun besturingsopties dynamic precision en dynamic efficiency. EZset demonstreert de nieuwe functie EZstart op hun voorinstelapparaten, waarbij ook het voorinstellen van HSC gereedschappen eenvoudig en snel uitgevoerd kan worden. Aansluitend vinden live demonstraties plaats. Na de lunchpauze is er ruimte voor een vrije gespreksronde waar men vragen kan stellen over thema’s als: verspanen van CFK/GFK, spaanbreuk bij aluminium en loodvrij messing, harddraaien, hardfrezen, hardmetaal draaien, hardmetaal frezen, kunststof en keramiek verspanen en het bewerken van sandwichmaterialen.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor de workshop op 5 of 6 oktober door een e-mail te sturen naar verkoop@limascnc.nl. Het programma start om 9:30 en eindigt om 14:00 uur.  Het volledige programma is te vinden op de website van Limas.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Nieuw op MetaalPlein