Machine is zelf de robot bij nieuwe U-Loader Spinner

0

De U-Loader van Spinner is een compacte automatiseringsoplossing, die minimale ruimte in beslag neemt en tot wel zes pallets van 300x450x95mm kan verwerken.

Het principe van deze nieuwste automatiseringsoplossing van de Duitse werktuigmachinefabrikant Spinner is eenvoudig. Door een grijper in te wisselen in de spindel en gebruik te maken van de X-Y-Z beweging van de machine fungeert de bewerkingsmachine zelf als robot. Er zijn verschillende type grijpers leverbaar waaronder een parallelgrijper, centreergrijper, vacuümgrijper en een magneetgrijper.

De U-Loader is beschikbaar op de Spinner U630 en U1530 bewerkingscentra.
De U-Loader is beschikbaar op de Spinner U630 en U1530 bewerkingscentra.

Geen extra robotbesturing

De machine wisselt het gewenste grijpertype in de hoofspil. De U-Loader schuift een pallet met ruw product onder de spindel waarna deze het product oppakt en in de machineklem plaatst. Na bewerking wordt het bewerkte product op een nieuwe pallet geplaatst, die dan weer door de U-Loader onder de spindel gebracht wordt. De U-Loader ist softwarematig volledig in de machinebesturing geïntegreerd. Er is dus geen extra robotbesturing meer.

De U-Loader is beschikbaar op de Spinner U630 en U1530 bewerkingscentra. Sensoren zorgen voor de procesbewaking en er zijn diverse uitbreidingsmogelijkheden. De voordelen van deze automatiseringsoplossing zijn evident: ze maakt flexibele onbemande productie mogelijk van enkelstuks en series. De U-Loader is compact en eenvoudig te bedienen.

Spinner-importeur Limas CNC Machinery had de U-Loader willen introduceren op de TechniShow.