1,5 miljoen euro voor tweede ronde R&D-samenwerkingsprojecten MKB

De tweede ronde van de R&D-samenwerkingsprojecten van de MIT-regeling voor de HTSM sector wordt van 25 september tot en met 3 oktober opengesteld. Hiervoor is ruim 1,5 miljoen euro beschikbaar.

Met dit instrument van de MIT-regeling worden projecten ondersteund waarbij minimaal twee MKB-bedrijven samenwerken op het gebied van industrieel en experimenteel onderzoek. Het maximale subsidiebedrag bedraagt 75.000 euro per deelnemende ondernemer, met een maximum van 150.000 euro per samenwerkingsproject. De MIT-regeling wordt uitgevoerd door AgentschapNL.

Lees hier alle informatie.

MKB-loket
Het beschikbare budget wordt toegekend op basis van het principe ‘wie het eerst komt, het eerst maalt’. Wie vragen heeft kan terecht bij de adviseurs van het MKB-loket, van 8:00 tot 20:00 uur. Direct contact? Bel T 088- 444 02 60 of stuur uw vraag per e-mail.

MKB cruciaal voor innovatie
Amandus Lundqvist, voorzitter van Holland High Tech en boegbeeld van de topsector HTSM: “Het MKB is cruciaal voor innovatie en voor de versterking van de economie in het algemeen en de hightech sector in het bijzonder. Met de inzet van het instrument R&D-samenwerkingsprojecten willen we ervoor zorgen dat samenwerking met het MKB wordt bevorderd en dat het innovatieve MKB goed wordt aangesloten op de innovatieagenda van de topsector HTSM.”

Holland High Tech
Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen in de topsector High Tech Systemen en Materialen (HTSM) onderscheiden zich door hun technologische excellentie en behoren in hun marktsegmenten tot de wereldtop. De groeiambitie van de HTSM sector is het verdubbelen van de export van 32 miljard euro in 2009 tot 77 miljard euro in 2020. Exportcijfers tonen aan dat High Tech en Materialen de exportfactor voor Nederland is, en daarmee van groot belang voor de Nederlandse economie.

Nederland is onderscheidend in technologische excellentie en behoort in niches tot de wereldtop. Dit is gebaseerd op een eeuwenlange ervaring in pragmatische, technische oplossingen en cross-overs, passend bij de Nederlandse, anti-hiërarchische cultuur. De Nederlandse hightech sector brengt oplossingen voor de huidige wereldwijde maatschappelijke uitdagingen op het gebied van gezondheid & welzijn, mobiliteit, energie, veiligheid en het klimaat.

De stichting Holland High Tech bundelt de krachten van Nederlandse hightechbedrijven, kennisinstellingen en overheid, om samenwerking en innovatie in topsector High Tech Systemen & Materialen (HTSM) te bevorderen, belangen te behartigen en het hightech ecosysteem te versterken. Als Holland High Tech profileert de gezamenlijke Nederlandse HTSM-sector zich tevens als mondiale ‘hightechspeler’ en Nederland als ‘the place to be’ voor hightechbedrijven, kenniswerkers, onderzoeksinstellingen en studenten. Ook stelt deze krachtenbundeling de sector in staat de kansen die opkomende markten bieden beter te benutten.

De activiteiten van de stichting Holland High Tech zijn gedefinieerd in vier programmalijnen: Innovatie, Human Capital, Toeleverketen en Internationaal.

]]>

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

Nieuwe subsidieronde voor circulaire maakindustrie

01-05 KIA CE stimuleert de ontwikkeling van kennis en innovatie die nodig is om tot…

Verspanen

Manufacturing Technology Conference helpt hightech- en maakindustrie verder te groeien

14-06 Zowel ASML als Thermo Fisher Scientific wil groeien. Hiervoor moet de efficiency van de…

Verspanen

KIVI en Mikrocentrum starten samenwerking

04-07 Mikrocentrum ondersteunt de hightech- en maakindustrie met opleiden, ontmoeten en ondernemen. Dit sluit mooi…

Toeleveren

Marc Hendrikse in bestuur Mikrocentrum

09-03 Met de komst van Hendrikse versterkt Mikrocentrum de ambitie om een Leven Lang Ontwikkelen…

Toeleveren

Maakindustrie kan in mei weer fysiek samenkomen op MIX Noordoost

31-01 “Corona heeft alle beursagenda’s behoorlijk op z’n kop gegooid, ook die van de maakindustrie.…

3D

Europese subsidie voor 3D-printkompas

10-11 Aan dit project werkt een consortium van verschillende bedrijven en kennisinstellingen uit Noord-Nederland met…

Personeel en Opleiding

Aanvraagperiode SLIM-regeling van start

02-03 Een leerrijke werkomgeving helpt medewerkers zich te ontwikkelen en productief te blijven. Bedrijven met…

3D

Subsidie voor proeftuin 3D printen in Noord Nederland

15-02 De subsidie is onlangs overhandigd aan Jan Geerts, DGA van GeTech in Westerbork. Hij…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV