247TailorSteel begroet herstart persoonlijk contact

247TailorSteel is de komende tijd aanwezig op verschillende beurzen in Nederland en Duitsland. Het beursseizoen wordt afgetrapt op De Nederlandse Metaaldagen (15-17 september, Brabanthallen ‘s Hertogenbosch).

247TailorSteel wil en mag niet ontbreken op de Nederlandse Metaaldagen. Het bedrijf loopt voorop bij alle centrale thema’s van de beurs: Industrie 4.0, digitalisering, procesoptimalisatie en productverbetering.

De ‘slimme’ fabrikant van op maat gesneden metalen platen, buizen en kantdelen mag en wil daar in de Brabanthallen in ’s Hertogenbosch niet ontbreken. De beurs concentreert zich immers op de thema’s Industrie 4.0, digitalisering, procesoptimalisatie en productverbetering. En op al die terreinen is 247TailorSteel een pionier, die voorop loopt in de ontwikkelingen. Met name met het bestelplatform Sophia, dat gebruik maakt van de nieuwste generatie software met veel functionaliteiten om eenvoudig en snel producten op maat bestellen. Ook de werkprocessen in de productiefaciliteiten zijn goede voorbeelden van Industrie 4.0 en digitalisering.

Updates van Sophia

CEO Carl Berlo is blij dat er weer beurzen zijn. “Die hebben we zeker gemist. Want we hebben een bijzonder verhaal te delen, dat goed met een beursdeelname wordt ondersteund. De herstart van het persoonlijke contact geeft een stevige aanvulling aan ons Sophia platform.” Medewerkers van 247Tailorsteel zullen uitleggen geven over recente updates van Sophia, dat constant wordt doorontwikkeld om de mogelijkheden en de gebruiksvriendelijkheid voor de klanten verder te vergroten. Een grote groep klanten kan hierdoor met Sophia prima in zijn bestelbehoefte voorzien.

Ultiem klantgericht werken

Maar 247Tailorsteel bedient tegenwoordig ook afnemers en gebruikers, die meer wensen dan de diensten die via Sophia actueel worden geboden. “We zijn dagelijks bezig betere en meer functionaliteiten toe te voegen, en willen dit graag tijdens de beurs delen”, zegt Berlo. “We doen aanpassingen in onze fabrieken waardoor we deze groep klantspecifiek kunnen bedienen.

Bijvoorbeeld door parameters in onze machines voor hen aan te passen of andere kantgereedschappen aan te schaffen die voor hun producten nodig zijn. Ook spelen we in op specifieke logistieke wensen, waarmee we bijvoorbeeld de assemblage voor machinebouwers makkelijker maken. We willen ultiem klantgericht werken voor klanten die dat relevant vinden.”
Onder meer door het aanboren van deze interessante nieuwe klantengroep maakt 247Tailorsteel momenteel een sterke spurt vooruit. Berlo is dan ook zeer optimistisch over de Nederlandse markt voor de rest van dit jaar en volgend jaar. “We hebben enorme contracten kunnen sluiten, zodat we goed staan opgesteld om ons spectaculaire groeicijfer verder uit te bouwen.”

Derde Duitse productiefaciliteit

Verder is het bedrijf flink aan het opschalen in Duitsland. Daar zijn nu twee vestigingen volledig operationeel, terwijl de bouw van een derde productiefaciliteit in Langenau, dichtbij Ulm in het zuiden van Duitsland, op donderdag 23 september officieel van start gaat. De opbouw van productiecapaciteit in Duitsland betekent ook dat er ruimte komt voor verdere groei in de Nederlandse (en de Belgische) markt. Berlo: “Onze vestiging in Varsseveld produceert nu ook voor een deel van de Duitse markt. Meer in Duitsland zelf produceren betekent dat we in Varsseveld meer productiecapaciteit voor de Nederlandse markt vrijspelen.”

Nederlandse Metaaldagen
Hal 6, stand D062

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

247TailorSteel zet ‘schop in de grond’ voor Belgische fabriek

20-09 “Met de bouw van deze nieuwe vestiging versterken we onze positie in de markt…

Bedrijf en Economie

METAVAK in de startblokken

04-07 Het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL) is ook tijdens deze editie weer de officiële…

Plaatbewerking

Tweede Nederlandse fabriek 247TailorSteel komt in Oud Gastel

27-06 De fabriek komt in een bestaand pand op het industrieterrein in Oud Gastel. Hiervoor…

Plaatbewerking

247TailorSteel start bouw nieuwe fabriek in België

13-06 De bouw van de fabriek in Hooglede (nabij Roeselare) zal in het najaar van…

Plaatbewerking

William Goossens begint als nieuwe CFO van 247TailorSteel

30-05 Met zijn kennis en meer dan 25 jaar internationale ervaring in diverse branches, gaat…

Plaatbewerking

247TailorSteel bereidt tweede Nederlandse vestiging voor

11-05 247TailorSteel is een producent van delen uit plaat en buis, maar daarnaast vooral een…

Bedrijf en Economie

Hannover Messe verplaatst naar eind mei, begin juni

19-01 Dat is een uitstel van slechts vijf weken, want de Hannover Messe zou worden…

Bedrijf en Economie

Online naar TIMTOS x TMTS

18-01 Er worden meer dan 900 exposanten verwacht, die hal 1 en 2 van het…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X