3D Delta Week: onderdompeling in de wereld van 3D-manufacturing

Vier organisaties uit de Benelux lanceren een grensoverschrijdend multi-event in de 3D Manufacturing-wereld: de 3D Delta Week. De eerste editie is van 7 tot 11 juni 2021.

Brainport Eindhoven, Flam3D, Jakajima en Mikrocentrum hebben het plan gesmeed om een nieuw ​​concept in de 3D-productie aan de wereld voor te stellen: een week onderdompeling in de wereld van 3D-manufacturing – op het kruispunt van 3D-printing, Model Based Definition, PLM, VR en 3D-Software. Het evenement zal verschillende belangrijke 3D-activiteiten uit de Benelux verenigen en versterken en zal andere internationale en lokale organisatoren aanbieden om hun evenement, workshop of conferentie in die week te organiseren om zo samen een ​​sprong voorwaarts te maken in kennis, ervaring en netwerk voor alle deelnemers. “We zullen sterke merken onder één vlag verenigen om een ​​evenement van wereldklasse te creëren”, aldus de grondleggers van de 3D Delta Week.

Alle betrokkenen samenbrengen

De vier initiatiefnemers zijn elk, op complementaire wijze, al jarenlang actief in het ondersteunen van de 3D-productiesector. Er waren al nauwe samenwerkingen tussen elk van deze organisaties, en een volgende stap voorwaarts lag dus voor de hand. Nog voor de coronatijden kwamen de partners bijeen om te bespreken hoe een gedegen samenwerking het beste vorm kan krijgen, om zo een week te creëren waarin de waardeketen zal leren, netwerken en ontdekken in 3D Manufacturing. Een week die alle betrokkenen samenbrengt.

Om de 3D Delta Week meteen inhoud te geven, staan ​​er al een tiental activiteiten op de planning. Er zijn activiteiten gericht op specifieke sectoren, op R&D en industrie, op gebruikers en leveranciers. Daarnaast komen alle aspecten van de technologie aan bod. “3D Delta Week gaat over het bundelen van het aanbod van de verschillende partijen om zo een concentratie van kennis, producten, diensten en een blik op de toekomst te genereren”, legt Tom Wessels van Mikrocentrum uit.

Oproep

De eerste agenda zal op de evenementwebsite worden gepubliceerd, maar de partners verwachten dat er veel meer organisatoren zullen meedoen. Mede-organisator Pieter Hermans van Jakajima legt uit: “We weten dat er in deze week ook veel andere innovaties en initiatieven mogelijk zijn – denk aan demo’s, bedrijfsbezoeken, branchespecifieke matchmaking of masterclasses. We nodigen alle andere commerciële, onderzoeks- en non-profit organisaties expliciet uit om bij te dragen aan de 3D Delta Week.” Binnenkort komt meer informatie beschikbaar om organisaties te registreren en om voorstellen in te dienen voor evenementen of activiteiten.

Doel

Kris Binon van Flam3D legt het ontstaan ​​van 3D Delta Week uit: “3D-printen en 3D-productie zijn nog te onbekend, blijkt uit verschillende onderzoeken. De maakindustrie ziet niet altijd hoe ze de technologie in hun voordeel kunnen toepassen. Dit komt mede door de complexiteit en diversiteit van 3D-printing. Met meer dan 25 verschillende printtechnologieën is het niet meteen duidelijk wat je voor welke toepassing kunt gebruiken.”

“Anderzijds kunnen we gerust stellen dat de Benelux (de Delta) een topregio is qua 3D-productie, met veel academisch en toegepast onderzoek, een hoog aantal printers en tal van veelbelovende start-ups en ondernemingen”, vult Ruben Fokkema van Brainport Eindhoven aan. “Aan de gebruikerskant zien we een veelvoud aan toepassingsgebieden – al met al een veelzijdig en kwalitatief hoogstaand ecosysteem dus. Als we dit meer verbinden en een beter podium geven, zullen de Lage Landen algemeen erkend worden als een van de toonaangevende 3D-maakregio’s.”

Het doel van de 3D Delta Week is om bij te dragen aan de verdere ontwikkeling van 3D Manufacturing, om competitiever te worden als economische regio. Voor de organisatoren is het uiteindelijke doel duidelijk: “3D Delta Week wordt het jaarlijkse ontmoetingspunt voor iedereen die betrokken is bij 3D-productie, zowel binnen als buiten de Benelux Delta. We gaan waarde creëren voor gebruikers en providers.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

3D

Vliegende start met Design for Additive Manufacturing

14-09 Toonaangevende bedrijven vervangen in rap tempo traditionele ontwerpen door DfAM modellen die sterker, lichter,…

3D

Metalen 3D-geprinte brug wordt scherp in de gaten gehouden

12-08 De rekstroken geven – net als de accelerometers, inclinometers, load cells, temperatuurmeters en vochtigheidsmeters…

3D

SLM Solutions verruilt beursdeelname voor digitale communicatie

12-08 Het bedrijf gaat zich volledig richten op het digitaal vrijgeven van nieuws en informatie.…

3D

ARBURG en Balluff produceren na doorbraak sensoren met 3D-printer

10-08 Voor taken in de automatiseringstechniek zijn sensoren in geïndividualiseerde vorm interessant omdat ze op…

3D

Fraunhofer IFAM ontwikkelt pasta voor nieuwe Moldjet 3D-printer

05-08 Samen met Tritone Technologies en MIMplus Technologies werken de partners aan de ontwikkeling van…

3D

AM Solutions belicht Additive Manufacturing in zesdelige liveserie

22-05 AM Solutions, onderdeel van de Rösler Group belicht deze en andere interessante vragen in…

3D

Index breidt activiteiten uit met instap 3D-printers

17-05 Deze participatie geeft One Click Metal extra knowhow en kapitaal om het groeitraject voor…

3D

Layertec start levering Formlabs Fuse 1 SLS printer

05-05 Formlabs heeft de Fuse 1 SLS printer enkele bijzondere features gegeven. Zo beschikt hij…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X