3D Metalforge installeert 21 Ultimaker-printers

0

Ultimaker, de specialist in desktop 3D-printing uit Utrecht, gaat samenwerken met de fabrikant van additieven 3D Metalforge. Ook starten ze samen in Singapore de grootste industriële printfaciliteit voor FFF (fused filament fabrication) in Zuidoost-Azië.

Hier komen 21 3D-printers van Ultimaker te staan. Het betreft een compleet ecosysteem van gecertificeerde printers voor 24/7 productie, technische materialen, 3D-print fleetmanagement en 3D-print voorbereidingssoftware. De nieuwe faciliteit stelt 3D Metalforge in staat haar printcapaciteit op te voeren voor klanten in de defensie-, maritieme, medische en olie- en gasindustrie. In deze sectoren is sprake van een groeiende vraag naar 3D-geprinte onderdelen.

Dat 3D Metalforge kiest voor 3D-printers van Ultimaker komt omdat de Nederlandse fabrikant via de Material Alliance samenwerkt met grote, wereldwijd opererende materiaalbedrijven. De Material Alliance is een open platform met meer dan 45 merken en ruim 150 materiaalsoorten. Dit stelt 3D Metalforge in staat zijn aanbod uit te breiden en zo tegemoet te komen aan de behoeften van de verschillende sectoren.

Ultimaker is uiteraard blij met de deal in Azië. Benjamin Tan, vice-president van Ultimaker APAC: “Wij bieden als gevestigde producent van 3D-printerers een uitgebreide oplossing voor de FFF 3D-printbehoeften. “Met FFF 3D-printing wordt de doorlooptijd vaak gehalveerd ten opzichte van conventionele methoden zoals spuitgieten. “Dit stelt bedrijven in staat om sneller met hun producten de markten te betreden. Een geprint prototype maakt het ook mogelijk om nauwkeurig onderzoek te doen naar wijzigingen en aanpassingen voordat de serieproductie start. Zo kunnen bedrijven kosten besparen voordat ze zich vastleggen op bulk 3D printorders.”