‘De 3D-taster en collision protection combineren hogere nauwkeurigheid en veiligheid’

0
707

Vandenende Machinebouw in Borssele heeft sinds januari 2016 de hoogwaardige freesmachine type Kiheung U1000N in werking. Naar volle tevredenheid voorzien van een HEIDENHAIN besturing iTNC 530. Deze stuurt vervolgens het tastsysteem TS 460, inclusief collision protection aan. Beide eveneens van HEIDENHAIN.

Tom Gorissen, CNC-programmeur bij Vandenende Machinebouw, is laaiend enthousiast over deze combinatie: “Deze HEIDENHAIN combinatie biedt een veel grotere dynamische botsbewaking en dus continuïteit en tijdbesparing in de productie. Want de protection-module beschermt niet alleen de tastnaald, maar het héle tastsysteem en dat is uniek.”

Vandenende Machinebouw is specialist op het gebied van machine- en chassisbouw, engineering en metaalbewerking. Tom Gorissen: “Iedereen die eigen producten wil produceren, kan bij ons daarvoor een machine laten maken. Wij verzorgen het complete traject van ontwerpen, boren, frezen, lassen en slijpen tot en met monteren. Van idee tot onderdeel of compleet werkende machine. Onze roots liggen in de machinebouw en inmiddels zijn we universeel en heel flexibel actief. Onze engineers vinden een innovatieve oplossing als anderen nee verkopen.” Tom is CNC-programmeur en werkt sinds eind 2015 bij Vandenende Machinebouw: “Maar daarvoor had ik al 12 jaar ervaring met verspaning en naar volle tevredenheid 6 jaar ervaring met de programmering van HEIDENHAIN. Ik heb andere merken geprobeerd, maar kwam altijd weer uit bij HEIDENHAIN. Gelukkig werkt Vandenende er ook mee.”

Kiheung freesmachine
De Kiheung freesmachine van het type KNC U1000N is in januari geplaatst en heeft sindsdien bepaald niet stilgestaan. Tom Gorissen: “Deze bedfrezer, waarmee je vier assen tegelijk kan bewerken, draait inmiddels op volle kracht, hoewel het natuurlijk niet om kwantiteit maar om kwaliteit gaat. Daar zijn we dan ook het meest trots op. Ik had geen ervaring met dit type, maar de bijbehorende HEIDENHAIN besturing was enorm toegankelijk en ik ben er direct mee gaan werken.”


Dynamische botsbewaking
De besturing iTNC 530 van HEIDENHAIN heeft met de nieuwste software weer een aantal extra mogelijkheden gekregen, ook voor Vandenende Machinebouw. Daardoor is de veelzijdige programmering van frees-, boormachines en bewerkingscentra nog gebruikers vriendelijker, veiliger en ook sneller geworden. Eveneens is nu de geboden dynamische botsingsbewaking (DCM) optimaal. Tom: “Dankzij de upgrade van de HEIDENHAIN-besturing iTNC 530 op onze Kiheung, profiteren we nu van een nog betere botsbewaking. Op deze bedfreesmachine is de combinatie van de taster TS 460 en SE 660 werkzaam, beide van HEIDENHAIN. De TS 460 is een schakelend 3D-tastsysteem voor het opmeten van werkstukken. De SE 660 is een zend-/ontvangsteenheid voor 3D-tastsystemen met radiografische en infraroodoverdracht.”

Hoge verplaatsingssnelheden
Door complexe machinebewegingen bij 4- of 5-assige bewerkingen en de veelal hoge verplaatsingssnelheden wordt het steeds moeilijker de exacte asbewegingen te voorspellen. Een ‘botsbewaking’ is daarbij een nuttige functie, die de machinebediener ontlast en hem helpt schade aan de machine te vermijden. Tom: “Door de dynamische botsingsbewaking DCM van de iTNC 530 word ik als machinebediener van deze zorg bevrijd. Een dreigende botsing wordt door de iTNC 530 herkend en de as-bewegingen worden bij een foutmelding gestopt. De besturing onderbreekt dus bij een dreigende botsing de bewerking en verhoogt daarmee de veiligheid voor de bediener en machine. Schade aan de kostbare machine en daarbij behorende dure stilstandtijden kunnen hiermee vermeden worden. Ook onbemand produceren wordt bedrijfszekerder.” De botsingsbewaking DCM werkt niet alleen in automatisch bedrijf (programma afloop), maar is ook actief in de werkstand handbediening.

In één keer goed
Vandenende Machinebouw werkt veelal met grote werkstukken. Tom: “Een gemiddeld werkstuk staat er hier 1,5 uur op, dat is nog aan de korte kant. Maar we hebben ook werkstukken gehad waarmee we 4 tot 6 uur bezig waren. Die moeten in één keer goed zijn. Materiaal en tijd zijn kostbaar. We hebben dus veel langdurige bewerkingen en dan mag er niets fout gaan. Het tastsysteem gebruiken wij om grote werkstukken uit te lijnen alvorens die te bewerken. Bij grote werkstukken heb ik vaak maar 50 mm ruimte om er overheen te komen. Dat is mijn bewegingsruimte. Daar moet ik al mijn gereedschappen overheen zien te krijgen. Komt het tastsysteem buiten die 50 mm bewegingsruimte, dan geeft het systeem dit direct aan. De combinatie TS 460 en SE 660 helpt ons dat ultieme doel nog beter te bereiken. Ook hebben we veel laswerkstukken. Heb je daarop een beschadiging door een botsing? Dan moeten die werkstukken eerst weer terug naar de lasserij. Dat kost allemaal tijd en geld en dat voorkomen we nu. Ook voor de massieve werkstukken die we onderhanden hebben, is deze HEIDENHAIN combinatie van belang. Materiaal is duur en elke beschadiging die je kunt voorkomen is er één.”

Taster zelf beschermd
Enthousiast benadrukt Tom dat de genoemde combinatie van HEIDENHAIN nét een stukje meer zekerheid biedt: “Voorheen werkte ik ook met een dergelijk systeem, maar had je de botsingsbewaking alleen op de tastnaald. Maar het tastgereedschap was daarmee niet beschermd. Stel, je raakte het tastgereedschap zelf bij de bewerkingen, dan had je alsnog schade. De combinatie van de TS 460 en SE 660 heft dat probleem op. Deze geeft namelijk ook een foutmelding als de taster zélf, dus het elektronische gedeelte, geraakt wordt. Ook dan stopt het proces. Deze HEIDENHAIN combinatie biedt dus een veel grotere bescherming én bedrijfscontinuïteit. We besparen aantoonbaar op geld en tijd met deze synergetische HEIDENHAIN combinatie van tastsysteem en botsingsbescherming.”

Machine kan taken ‘overnemen’
“Eveneens profiteer je van het optimale gebruiksgemak en krijg je steeds meer vertrouwen in de machine. Je laat als het ware de machine zelf meer werken, waardoor je zelf andere dingen kan doen. Ook is deze HEIDENHAIN combinatie zeer probleemoplossend. Stel, je moet ergens een nulpunt instellen of vlak uitrichten om te controleren of het grote werk goed gaat, dan kan dat gewoon op de machine zelf. Voorheen moest je fysiek met linialen en een blokhaak aan de gang, maar de iTNC 530 in combinatie met het tastsysteem kan dat allemaal zelf. Dat is vooral mogelijk, omdat de kop kan draaien en we hiermee de vier-assige bewerkingen kunnen doen. Ook kun je er klokcycli mee uitvoeren. Daarmee bouw je zelfstandigheid in de machine en ga je écht tijd besparen.”

Heidenhain Nederland
Stand 209