Aalberts Industries boekt recordomzet

Industrieel toeleverancier Aalberts Industries heeft de winst en omzet in 2012 verder zien toenemen. De omzet kwam daarbij uit op een recordniveau van 2,02 miljard euro en de nettowinst op 152,1 miljoen euro. De operationele winst groeide met 5 procent tot 219,1 miljoen euro.

In een toelichting op de cijfers zegt CEO Wim Pelsma: “De goede voortgang was het resultaat van onze aanhoudende focus op versterking van onze marketing- en verkoopaanpak, de sterke verbetering van ons product- en technologieportfolio en de verdere uitbouw van onze positie in bepaalde marktsegmenten. Tegelijk hebben we de snelheid van innovatie en productontwikkeling én van de implementatie van projecten ter verhoging van de productie-efficiency opgevoerd. Ook is de onderlinge samenwerking verder verbeterd.”

Industrial Services
Bij Industrial Services steeg de netto-omzet met 3% tot 595 miljoen euro en bleef de goede winstgevendheid gehandhaafd met een bedrijfsresultaat van 79,6 miljoen euro en een EBITA-marge van 13,4%. Deze resultaten werden behaald dankzij een sterke toename van de product- en technologieontwikkeling inclusief veel bijbehorende engineeringwerkzaamheden voor nieuwe projecten. Ook bieden de Aalberts-bedrijven bij diverse grote klanten met toenemend succes een combinatie van technologieën aan op basis van key account-management.

Ondanks uitdagende marktomstandigheden steeg de netto-omzet van Flow Control met 5% naar 1.430 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat nam met 8% toe tot 139,5 miljoen euro en de EBITA-marge kwam uit op 9,8%. Deze voortgang werd gemaakt dankzij de toenemende marketing- en verkoopfocus op snelgroeiende productlijnen en intensivering van de verkoop van complete gespecificeerde systemen. Ook heeft Aalberts haar posities in de marktsegmenten industrie, districtenergie en in het bijzonder olie & gas verder uitgebouwd.

Volgens Pelsma is de onderneming goed toegerust voor verdere winstgevende groei. “Er lopen vele strategische, marketing- en verkoopinitiatieven en wij blijven grote aandacht geven aan technologie- en productontwikkeling en continue verbetering van onze productie-efficiency en operationele marge. Tevens zal in 2013 wederom geïnvesteerd worden in efficiëntere productie, verkoopkracht, engineeringcapaciteit en aanvullende acquisities die bijdragen aan versterking van onze marktposities. Tegen deze achtergrond gaan wij ervan uit dat 2013 zich voor de onderneming tot een goed jaar zal ontwikkelen met verdere winstgevende groei.”

Vooruitzichten
Aalberts Industries zal ook in 2013 het technologie- en productportfolio en de marketing- en verkoopkracht verder versterken, de engineeringcapaciteit uitbreiden, de productie-efficiency verhogen en de positie in bepaalde marktsegmenten uitbouwen. Het management is sterk gefocust om de vele plannen voor winstgevende groei en hogere operationele marges te realiseren, aangevuld met acquisities die waarde toevoegen en de marktposities versterken. Daarbij wordt optimaal gebruikgemaakt van de solide balansverhoudingen. De verwachting is dat hierdoor de omzet, winst en investeringen in 2013 verder zullen toenemen – onvoorziene omstandigheden daargelaten.

Tags

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

Omslag industrie door prijsstijgingen, toeleveringsproblemen en afkoelende economie

11-07 Na een sterk 2021 verliest de industriële activiteit vaart. De volumegroei was in de…

Toeleveren

ZIMM verbetert en vergroot Z-serie hefschroefspindels

22-01 De Z-serie hefschroefspindels van ZIMM wordt vervangen door de ZE-serie. Het betreft een ontwikkeling…

Toeleveren

Nederlandstalige website ACE Stoßdämpfer

16-12 Informatie zoeken over dempingsoplossingen, producten bestellen in de webshop en berekeningen uitvoeren met de…

Toeleveren

Weekamp Deuren overgenomen

29-11 Deli Home, producent en distributeur van constructieve en decoratieve woonproducten, heeft Weekamp Deuren overgenomen.…

Toeleveren

Belangrijkste onderzoeksfaciliteit SKF naar Nederland

28-11 Om in te spelen op de snelle ontwikkelingen van de industriële markt heeft SKF…

Toeleveren

Centrale noodverlichting voor industriële omgevingen

19-11 Veko Lightsystems en Eaton werken samen waardoor Veko in staat is centrale noodverlichtingsinstallaties aan…

Toeleveren

MCA distributeur van lineaire tak NSK

18-11 NSK, een van ’s werelds grootste fabrikanten van lineair– en lagertechniek, heeft het distributeurschap…

Bedrijf en Economie

Machines en metaal belangrijkste exportproducten

06-11 Als het gaat om de toegevoegde waarde van exportproducten verdient Nederland het meest aan…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV