Additive Industries versnelt groei

0

Additive Industries in Eindhoven, producent van 3D metaalprint systemen, wil in 2022 mondiaal tot de top drie op dit gebied behoren. Dit staat in een nieuw 5 jaren plan, waaraan Additive Industries ruchtbaarheid gaf op FormNext, ‘s werelds grootste vakbeurs voor 3D printtechnologie.

“De vooruitgang die we de afgelopen jaren hebben geboekt, alsmede de prestaties van onze MetalFAB1 industriële 3D metaalprint systemen, hebben ons doen besluiten de groei te versnellen”, aldus CEO Daan Kersten. Deze ambitie betekent  dat de verkoop van de systemen fors zal moeten groeien, evenals het aantal medewerkers.

Op FormNext vierde Additive Industries de wereldpremière van de nieuwe Product Removal Module, die het product van de bouwplaat haalt. De bouwplaat zelf wordt in de machine bewerkt en klaar gemaakt voor hergebruik. “We gaan er vanuit dat de bouwplaat als een carrier in de machine blijft”, legt Kersten uit. Additive Industries heeft vanaf de start de ambitie gehad om additive manufacturing te industrialiseren. Dat betekent zoveel mogelijk postprocessing in de machine zelf doen. Warmtebehandeling was van meet af aan al geïntegreerd, maar de gebruiker moest nog steeds de bouwplaat met daarop de producten uit de machine halen. Met de Product Removal Module is dat niet langer nodig. Dit zorgt voor een hogere productiviteit. Additive Industries presenteerde in Frankfurt  ook haar nieuwe Dynamic Laser Allocation software voor het besturen van vier lasers, werkend aan een enkel onderdeel of meerdere producten. Ook dit verhoogt de productiviteit van het systeem.

Naast deze twee productlanceringen presenteerde Additive Industries ook twee partnerschappen. Samen met SMS-Group, producent van machines en plants voor de metallurgische industrie, werd een concept aangekondigd voor volledig geïntegreerde productieplants voor additive manufacturing. Dit Scale4Series concept bevat een poeder sproeier, meerdere MetalFAB1 systemen en postprocessing equipment zoals HIP ovens, CT scanners en 5-assige CNC machines. Dit wordt allemaal aangeboden als een turn-key project inclusief alle infrastructurele werkzaamheden.
Met lange termijn partner LPW presenteerde Additive Industries de integratie van hun  industriële poeder levering en poedermanagement oplossingen in haar Additive World Platform. Hierdoor kunnen gebruikers de kwaliteit van de poeders vanaf de bron tot en met de geprinte onderdelen beheersen.