AKL’24 toont lasertechnologie voor de productie van morgen

Van 17 tot 19 april 2024 ontmoeten laserfabrikanten en gebruikers uit verschillende industrieën elkaar voor de 14e keer op het “AKL – International Laser Technology Congress” in de Eurogress in Aken. 82 sprekers zullen de bezoekers informeren over de nieuwste trends op het gebied van lasertechnologie in de productie. AKL’24 presenteert de nieuwste technologie – van slimme oplossingen voor functionele oppervlakken, AI-ondersteunde lasersystemen tot genetwerkte digitale productiesystemen voor de productie van morgen.

De conferentie heeft zichzelf gevestigd als het toonaangevende platform voor toegepaste lasertechnologie in de productie in Europa.

Het ‘AKL – International Laser Technology Congress’ wordt al bijna 30 jaar georganiseerd door het Fraunhofer Instituut voor Lasertechnologie ILT in Aken. De conferentie heeft zichzelf gevestigd als het toonaangevende platform voor toegepaste lasertechnologie in de productie in Europa. Naast de conferentie van drie dagen, zal de eerste dag opnieuw worden gewijd aan expertforums met diepgaande informatie over onderwerpen als AI-ondersteunde fotonica, functionele oppervlakken en kwantumtechnologie.

Digitalisering en AI

Het scala aan onderzoeksaspecten en innovaties op het gebied van digitale fotonische productie is uitgebreid – van digitaal genetwerkte productiesystemen tot datafusie voor op AI gebaseerde procesmonitoringsystemen. Toepassingsvoorbeelden zijn onder meer digitale sensortechnologie voor betrouwbare remschijfproductie of geautomatiseerd testen bij de batterijproductie met behulp van lasergebaseerde ultrasone excitatie. Experts zullen ook de kansen en beperkingen van AI-ondersteuning bespreken.

 

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

3Dtec en Proven Concepts durven elke uitdaging aan

09-03 3Dtec, specialist in 3D lasertechnologie, en Proven Concepts, sterk in productontwikkeling en prototyping, enkel…

Featured

Huisshow Trumpf toont alle trends op het gebied van lasertechnologie

10-04 Tijdens de Intech huisshow van Trumpf presenteert de laserspecialist efficiënte lasertechnologieën voor massaproductie in…

Geen categorie

Apex winnaar van Laserinnovatieprijs

16-04 Apex Europe uit Hapert heeft de Laserinnovatieprijs 2014 gewonnen. De prijs, een glas kunstwerk…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?