Apex winnaar van Laserinnovatieprijs

0

Apex Europe uit Hapert heeft de Laserinnovatieprijs 2014 gewonnen. De prijs, een glas kunstwerk van Desiree Grootkoerkamp, werd aan sales manager Martien Hendriks van Apex overhandigd tijdens het Industrial LaserEvent in Enschede door Paul Braakhuis, voorzitter Koninklijke Metaalunie District Oost.

Apex Group of Companies produceert inktdoseerwalsen voor de (flexo-)grafische industrie. Het bedrijf produceert op vijf continenten en is wereldwijd markleider. Dat het die positie heeft verworven is voor een belangrijk deel te danken aan de toepassing van lasertechniek. Apex ontwikkelde de lasertechniek Genetic Transfer Technology (GTT) waarbij met een constant beam een slalom patroon wordt gegraveerd in de keramische laag van een rasterwals. Het bedrijf produceert op twaalf lasermachines, in lengte variërend van 8 tot 12 meter.

“Dankzij lasertechniek zijn we uitgegroeid tot het bedrijf dat we nu zijn”, aldus Martien Hendriks.
En juist dat was voor de jury een doorslaggevende factor. De Laserinnovatieprijs is namelijk in het leven geroepen om bedrijven die aantoonbaar succes behalen met lasertechniek in het zonnetje te zetten. Tevens is de prijs een stimulans voor de andere bedrijven om ook lasertechniek met succes te gaan inzetten.

Naast Apex waren nog drie genomineerden voor de prijs: Holga uit Doetinchem, Rodomach uit Deventer en IMS uit Almelo. Alle vier bedrijven gaven een korte presentatie voor de bezoekers van het LaserEvent, waarna de jury zich terugtrok voor een korte beraadslaging. Volgens juryvoorzitter Paul Braakhuis was de kwaliteit van alle nominaties zeer hoog. Niettemin was de jury unmaniem in haar oordeel om Apex als winnaar aan te wijzen.

De jury bestond naast Braakhuis uit Kees Eijkel, Kennispark Twente, Prof. Johan Meijer, oud hoogleraar UT, Prof Bert Huis in ’t Veld, hoogleraar UT, Benno Rademaker, adviseur KvK, en Piet Mosterd, Directeur AWL-Techniek en winnaar Laserinnovatieprijs 2013.